Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μαγειρεύουμε για τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου του Βάμου και των Καλυβών


Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου διοργάνωσε εθελοντική δράση αλληλεγγύης, η οποία φιλοξενήθηκε στην αυλή του Γυμνασίου μας. Οι γονείς μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές ετοίμασαν 350 περίπου μερίδες φαγητό για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Το φαγητό παραδόθηκε στον κ. Σημαντηράκη  εκπρόσωπο των φιλανθρωπικών δομών της Μητρόπολης Χανίων.  Σαράντα (40) περίπου  μερίδες παραδόθηκαν στην ενορία Βάμου,  τις οποίες ανέλαβε να διανείμει ο εφημέριος παπα-Σπύρος Βαϊδάκης  και 30 περίπου μερίδες παραδόθηκαν στην ενορία Καλυβών τις οποίες ανέλαβε να διανείμει ο παπά Μιχάλης Βλαβογιλάκης .






Η δράση αυτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βάμου με την συνεργασία του Δήμου Αποκορώνου και την βοήθεια του Δημόσιου  ΙΕΚ Αποκορώνου.
Μαζί μας ήταν ο Σεφ κ. Παπαευσταθίου από τον τομέα μαγειρικής του ΙΕΚ και ομάδα μαθητών. Ο κ. Παπαευσταθίου και οι μαθητές του δίδαξαν στην πράξη τους δικούς μας μαθητές να μαγειρεύουν με ευαισθησία για καλό σκοπό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε
·         Tο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία του και την οργάνωση της δράσης.
·        Την Αντιδήμαρχο κ. Μπενάκη από τον Δήμο Αποκορώνου για την συνεργασία και την βοήθειά της.
·         Τους γονείς μαθητών που ήταν μαζί μας και ιδιαίτερα την κ. Ταξοπούλου, την κ. Μπακατσάκη και την κ. Φρονιμάκη.
·         Τον Σεφ κ. Παπαευσταθίου και τους μαθητές του για τις συμβουλές, την εμπειρία και την υπομονή τους να μας διδάξουν τα μυστικά της μαγειρικής.
·      Τον κ. Δημήτριο Μανανεδάκη, και τον κ..Εμμανουήλ Φρονιμάκη επιχειρηματίες Καλυβών και Γαβαλοχωρίου αντίστοιχα και γονείς μαθητών μας,  για τα υλικά που προσέφεραν δωρεάν για την παρασκευή του φαγητού.
·         Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές και τους μαθητές μας για την ευαισθησία τους και την εθελοντική εργασία τους για καλό σκοπό.

Καλό Πάσχα