Κυριακή 5 Μαΐου 2019

To Γυμνάσιο Βάμου στην υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου


Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο Αποκόρωνας υποδέχθηκε τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του οι οποίοι ήρθαν στα Χανιά προκειμένου να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Επαρχίας Αποκορώνου που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο Δήμος Αποκορώνου και ο πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου ο «Πρίνος».
Το Γυμνάσιο Βάμου συμμετείχε στην εκδήλωση με ομάδα μαθητών και καθηγητών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη του προεδρικού ζεύγους και την επίσημη υποδοχή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βάμου όπου τελέστηκε δοξολογία  στην μνήμη των πεσόντων.


Κατά την υποδοχή και την είσοδο των επισήμων οι μαθητές του Γυμνασίου μας προσέφεραν στο Προεδρικό ζεύγος ανθοδέσμη σε ένδειξη τιμής για την επίσκεψη στο Βάμο ενός ανθρώπου των γραμμάτων ο οποίος προσέφερε και προσφέρει πολλά από το ύψιστο αξίωμα που κατέχει στην Ελληνική Πολιτεία.
 





Η εκδήλωση συνεχίστηκε με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία του Βάμου  και χαιρετισμούς από τους διοργανωτές με κεντρικό ομιλητή τον πατέρα Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, Ιστορικό και πρόεδρο του Ιδρύματος Αγία Σοφία.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τόνισε στην ομιλία του, το συμβολισμό της παρουσίας στην επετειακή εκδήλωση, ως  μήνυμα ενότητας του έθνους μας.