Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Παρουσίαση Ιστορικού Ντοκιμαντέρ… «ΙΤΖΕΔΙΝ… Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, στον Βενετσιάνικο ναό της Αγίας Σοφίας ή τζαμί του Ιμπραήμ στο Ρέθυμνο,  το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Βάμου με τίτλο «ΙΤΖΕΔΙΝ… Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ».



 
Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από 3 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τον Μανώλη Τσιτσιρίδη, τον Μανώλη Φραγκιαδάκη και την Κατερίνα Χαιρετάκη με την επίβλεψη της καθηγήτριας Πληροφορικής Ειρήνης Καλαϊτζάκη.

Μέσα από μια αφηγηματική περιγραφή παρουσιάζονται τα γραφήματα και τα σκαλίσματα των φυλακισμένων των Εγκληματικών Φυλακών Καλαμίου Κρήτης (Φρούριο Ιτζεδίν) τα οποία χρονολογούνται από το 1902 μέχρι και το 1971.

Το βίντεο αυτό συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης  με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων και έπειτα από πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και της Προϊσταμένης της κ. Αναστασίας Τζιγκουνάκη.