Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Περίπατος του Απριλίου 2019

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο περίπατος για τον  μήνα Απρίλιο.
 
Η Α΄ τάξη επισκέφθηκε το μοναστήρι της Χρυσοπηγής όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει με την ξενάγηση των υπεύθυνων μοναχών την ιστορία της μονής και τις δραστηριότητες των γυναικών μοναχών όπως είναι η αγιογραφία.




Η Β΄ τάξη επισκέφθηκε το Λαογραφικό μουσείο Γαβαλοχωρίου όπου ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Αναστασία Φρονιμάκη σε δύο ομάδες. Στη συνέχεια οι μαθητές μας γεύτηκαν ένα κέρασμα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Γαβαλοχωρίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας.

Επίσης οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την γραφική Αλμυρίδα Αποκορώνου όπου στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού του «Νοιάζομαι και Δρω»,  πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας με την συνεργασία του Δήμου Αποκορώνου και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων. Η Αντιδήμαρχος κ. Μπενάκη Αργυρώ οργάνωσε τον εξοπλισμό που χρειάστηκαν οι μικροί μαθητές για την δράση τους (σακούλες, γάντια…)
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου μας σε συνεργασία με επιχειρηματία της περιοχής που είναι γονέας μαθητών μας προετοίμασαν και προσέφεραν πλούσιο κέρασμα στους μαθητές.




Τους ευχαριστούμε πολύ και πιστεύουμε ότι καθηγητές, γονείς, μαθητές και τοπική αυτοδιοίκηση μαζί σε συνεργασία μπορούμε να κάνουμε πολλά για το καλό των μαθητών της επαρχίας μας.