Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία της υπεύθυνης του ΚΕΣΥΠ Χανίων κας Μπαουράκη.



     Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης αυτή τη σχολική χρονιά θα πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση για την συνέχεια της πορείας τους στην εκπαίδευση. Η απόφαση αυτή αφορά τον τύπο του Λυκείου τον οποίο θα επιλέξουν και την μετέπειτα πορεία τους όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
      Το Γυμνάσιο Βάμου για να μπορέσει να βοηθήσει τους μαθητές του στην λήψη της απόφασης αυτής κάλεσε την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Χανίων κυρία Τόνια Μπαουράκη προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για το νέο Λύκειο, τις επιλογές που υπάρχουν και θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. 
      Η κα Μπαουράκη επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και μίλησε στους μαθητές της Τρίτης τάξης . Αφού αναφέρθηκε στους τύπους Λυκείων που υπάρχουν  μίλησε στους μαθητές για τα μαθήματα του Γενικού Λυκείου και τις επιλογές που έχουν  αν τα επιλέξουν να οδηγηθούν στην  σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Μίλησε επίσης για τα επαγγελματικά Λύκεια και τις ειδικότητες που προσφέρουν αλλά και για το νεοσύστατο ΙΕΚ που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Δήμου Αποκόρώνου.  Στη συνέχεια έλυσε απορίες των μαθητών και απάντησε πολύ εμπεριστατωμένα σε όλες τις ερωτήσεις που με πολύ ενδιαφέρον διατύπωσαν οι μαθητές.
      Οι μαθητές και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Βάμου ευχαριστούν την κα Μπαουράκη για την τόσο ενδιαφέρουσα  ομιλία της στο σχολείο μας