Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ημέρες αλληλεγγύης -- Ημέρες Χριστουγέννων στο Γυμνάσιο Βάμου



     Από τον Νοέμβριο οι μαθητές και οι γονείς τους με την προτροπή των καθηγητών και της Διεύθυνσης άρχισαν να συγκεντρώνουν  συσκευασμένα τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια προκειμένου να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Οι προορισμοί των υλικών που συγκεντρώθηκαν δύο: Το «Χαμόγελο του παιδιού» και οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αποκορώνου  (κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό ενδυματοπωλείο Καλυβών).
Στα μέσα Δεκεμβρίου  το Δεκαπενταμελές των μαθητών βοήθησε και συσκευάσαμε όλα όσα είχαν συγκεντρωθεί σε κουτιά .
     Η πρώτη αποστολή έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία του του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» στα Χανιά  όπου τα παρέλαβε η κα Μαρινάκη
     Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας οργανώθηκε εορτή για τα Χριστούγεννα που ετοίμασαν μαθητές από όλες τις τάξεις με την καθοδήγηση των καθηγητών.
      Η εορτή ξεκίνησε με την ομιλία της αντιδημάρχου κας Μπενάκη Αργυρώς υπεύθυνη σε θέματα αλληλεγγύης για όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αποκορώνου  (όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο και την προμήθεια τροφίμων σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη).  Η κα Μπενάκη ενημέρωσε τους μαθητές για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου σ΄ αυτό το επίπεδο και συνέστησε στους μαθητές να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι γιατί οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη βοήθειας δεν το ανακοινώνουν από αξιοπρέπεια . Κατά συνέπεια θα πρέπει εμείς αν αντιληφθούμε ένα πρόβλημα να το αναφέρουμε στους αρμόδιους οι οποίοι θα σπεύσουν για βοήθεια. Η αντιδήμαρχος αφού ευχαρίστησε και ευχήθηκε στους μαθητές παρέλαβε τα συσκευασμένα τρόφιμα.
      Στη συνέχεια διαβάστηκε ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του  χαμόγελου του παιδιού  προς τους μαθητές .
·         Η εορτή συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των μαθητών. Ξεκινήσαμε με την παρουσίαση δύο άρθρων  με τίτλο  «Το άστρο των Χριστουγέννων»  και «Το δέντρο των Χριστουγέννων». Παρουσίασαν Ακούς Σωκράτης και Δρουβαλάκη Σοφία
·         Συνεχίσαμε με ένα θεατρικό παιχνίδι για την παρουσίαση του παραμυθιού «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» όπου μια μαθήτρια με παντομίμα και άλλη ως αφηγήτρια παρουσίασαν με συγκινητικό τρόπο το κλασικό αυτό παραμύθι. Συμμετείχαν Μπολαράκη Χριστιάνα , Χαβαλεδάκη Λυδία, Μπολαράκη Μαρία
·         Παρουσίαση για τα έθιμα των Χριστουγέννων από την Γαυγιωτάκη Ευαγγελία.
·         Ακολούθησε θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο «Το νόημα των Χριστουγέννων» όπου  με χιούμορ αλλά και πειστικότητα μαθητές από όλες τις τάξεις προέβαλαν στο κοινό ότι μόνο η αγάπη, η αυταπάρνηση και η αλληλεγγύη είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.Συμ μετείχαν Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Δρακουλάκη Εμμανουέλα,  Σταυρουλάκη Ζαχαρένια, Φλεμετάκη Ασπασία, Χαβαλεδάκη Λυδία, Βαρδάκη Αναστασία, Μπολαράκη Μαρία, Μπολαράκη Χριστιάνα, Ακούς Σωκράτης, Τσουατόγκ Νεν και Ρουντασίδης Θοδωρής.
       Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τα καλαντα των Χριστουγέννων που τόσο υπέροχα όπως πάντα τραγούδησαν οι μαθήτριες της χορωδίας μας με την καθοδήγηση του κ. Πογιατζή Γιώργου και του κ. Σμυρνάκη Τίτου.