Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία προς την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Βάμου για την αλληλεγγύη και τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν στην επαρχία Αποκορώνου.



     Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βάμου έπειτα από πρόσκληση της Διευθύντριας και μίλησε προς τους μαθητές της Γ΄τάξης ο Διευθυντής του «Ιδρύματος Αγία Σοφία» και εφημέριος της ενορίας Καλυβών, καθηγητής Θεολόγος παπά Μιχάλης Βλαβογιλάκης.
     «Το προσωπικό σας παράδειγμα στην ενορία των Καλυβών αλλά και η ανοδική σας πορεία προς μεγαλύτερες και πιο υπεύθυνες κοινωνικές Δομές όπως αυτές που οργανώνει και προσφέρει το ίδρυμα Αγία Σοφία όσο και η συνεργασία σας με εθελοντικές δομές του Δήμου Αποκορώνου είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και περισσότερο για τους μικρούς μας μαθητές....» ανέφερε στην προσφώνηση η Διευθύντρια προς τον ομιλητή.


     
    Ο παπά Μιχάλης ανέλυσε στην ομιλία του στους μαθητές τι σημαίνει αγάπη για τον πλησίον και ανέφερε ιστορικά παραδείγματα για την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.
Στον Δήμο μας υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη ακόμη και του καθημερινού φαγητού για να ζήσουν. Αυτοί αυξήθηκαν και αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης ανέφερε ο ομιλητής. Συνέχισε παραθέτοντας τις κοινωνικές δομές που υπάρχουν στον Δήμο Αποκορώνου όπως το κοινωνικό παντοπωλείο που προσφέρει τακτικά τρόφιμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη  και τα οποία προέρχονται από την εθελοντική προσφορά συμπολιτών. Στο Ίδρυμα Αγία Σοφία πραγματοποιείται ίδια δράση αλλά και το «Κατ΄ οίκον βοήθεια» πρόγραμμα που περιθάλπει  συνανθρώπους μας που είναι μόνοι τους, άρρωστοι και ανήμποροι. Εξήγησε επίσης που μπορεί να αποταθεί ένας πολίτης αν έχει ανάγκη, για να βοηθηθεί. 
       Οι μικροί μαθητές συγκινήθηκαν με την Ομιλία του παπα-Μιχάλη και ρωτούσαν να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σ΄ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται στην επαρχία μας.