Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



     Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Γυμνασίου Βάμου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την 102η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Τις επετειακές  εκδηλώσεις διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
       Η εκδήλωση ξεκίνησε, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά όπου στις 11:00 π.μ. όπου τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία.
     Στον ναό υποδέχτηκε τους μαθητές από τα σχολεία της επαρχίας μας ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος  μίλησε και ευλόγησε τους μικρούς  μαθητές που συμμετείχαν στην δοξολογία.
      Ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και η πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.
      Οι μαθητές μας γύρισαν ευχαριστημένοι στο σχολείο από την επίσκεψη της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου στα Χανιά   με ηθική ανάταση  από ότι αποκόμισαν με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση για την 102η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
      Η επίσκεψη συνδυάστηκε με ξενάγηση στην παλιά πόλη των Χανίων από την καθηγήτρια κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη που συνόδευσε τους μαθητές εκ μέρους του γυμνασίου μας .