Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ και στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 το Γυμνάσιο Βάμου πραγματοποίησε το 2ο σχολικό περίπατο για την σχολική χρονιά 2015-16 .
  Η Α΄ Τάξη επισκέφθηκε το πλοίο ΕΛΥΡΟΣ της ΑΝΕΚ. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους αξιωματικούς του πλοίου σε όλους τους χώρους (σαλόνια, καμπίνες, εστιατόρια ) και ενημερώθηκαν για τους τρόπους διάσωσης και τα σωστικά μέσα του πλοίου. Επισκέφθηκαν την γέφυρα όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα όργανα και τον χώρο πλοήγησης και διακυβέρνησης του πλοίου. Τέλος  στο εστιατόριο του πλοίου, σαν κανονικοί πελάτες, γεύτηκαν ένα κέρασμα από την πάντοτε φιλόξενη διοίκηση της ΑΝΕΚ που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες των σχολείων.



  Η Β΄ και Γ΄ τάξη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΔΑ (Διαδημοτική Επιχείρηση Στερεών Αποβλήτων) στη θέση Κορακιά Ακρωτηρίου. Στην αρχή οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους  του εργοστασίου για το τι είναι και τι κάνει το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ. 
  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο του Χ.Υ.Τ.Υ όπου έμαθαν για την διαδικασία υγειονομικής ταφής των υπολειμμάτων. Είδαν στη συνέχεια τη χαράδρα του παλιού Κουρουπητού. Αμέσως μετά στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης είδαν τον τρόπο διαχωρισμού των απορριμμάτων και τις σωρούς των  διαχωρισμένων απορριμμάτων προς ανακύκλωση. 
  Ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση αλλά και το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε με την δική μας πρακτική στην διαδικασία της ανακύκλωσης ( τι μπορεί να ανακυκλωθεί και τι όχι). Δέχτηκαν το κέρασμα των τόσο φιλόξενων υπευθύνων του εργοστασίου ανακύκλωσης και έδωσαν την υπόσχεση να προσπαθήσουν περισσότερο στην καθημερινή τους ζωή για την σπουδαία πράξη που λέγεται ανακύκλωση.