Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε ο τρίτος σχολικός περίπατος για το Σχολ. Ετ. 2015-16



     Tην Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε περίπατος των μαθητών του Γυμνασίου μας σε τρεις προορισμούς:
     Η Α΄τάξη σε δύο ομάδες ξεναγήθηκε στην Μητρόπολη των Χανίων και αμέσως μετά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Με τάξη και σοβαρότητα παρακολούθησαν την ξενάγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Παπαδρακάκη που τους έδειξε ένα προς ένα τα εκθέματα του μουσείου, που στεγάζεται στο καθολικό της ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου. Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την συλλογή νομισμάτων, τα ψηφιδωτά δάπεδα και τη συλλογή Μητσοτάκη.
      Η Β΄ τάξη σε δύο ομάδες επίσης ξεναγήθηκε στην παλαιά πόλη των Χανίων. σε επιλεγμένη διαδρομή ξεκινώντας από την περιοχή της Σπλάντζιας  συνεχίζοντας στην περιοχή του λιμανιού στα νεώρια και καταλήγοντας στο γυαλί τζαμί που σημαίνει στην τούρκικη γλώσσα "το παραθαλάσσιο τζαμί". Την ξενάγηση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κα Κουφογιώργου και η κα Ρουτζάκη.
       Η  Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το λόφο της Αρχαίας Απτέρας. Η επίσκεψη αυτή ήταν συνδεδεμένη με το πρόγραμμα που πραγματοποιείται από ομάδα μαθητών της Γ΄τάξης  με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη και κα Νικολουδάκη Νίκη με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό στην καστροπολιτεία του Αποκόρωνα». Oι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Τούρκικο Κουλέ (φρούριο του Σούμπαση) και θαύμασαν από ψηλά τα τρία κάστρα που ήκμασαν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους να απλώνονται από το λόφο προς τη θάλασσα.( Τούρκικος Κουλές, Τούρκικο Φρούριο Ιτζεδίν και Βενετσιάνικη οχύρωση στη Νησίδα της Σούδας)