Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη στην Οικία - Μουσείο του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλου.



      Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μαθητές του Γ3 τμήματος επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλου, μετά από σχετικό αίτημα του σχολείου μας.  Οι μαθητές μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Nεότερης Ιστορίας που διδάσκονται αυτή τη σχολική χρονιά βρέθηκαν στην οικία του Ελ.Βενιζέλου στη Χαλέπα, προκειμένου να ξεναγηθούν στο νέο σύγχρονο μουσείο, το οποίο στεγάζεται εκεί.
      Προηγήθηκε περίπατος  στην παλιά αρχοντική συνοικία των Χανίων, στη Χαλέπα. Τα παιδιά είδαν από κοντά το παλάτι του ύπατου αρμοστή Γεωργίου, θαύμασαν τη ρωσική εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής και τον κήπο που την περιβάλλει και έφτασαν μέχρι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
       Αμέσως μετά ξεναγήθηκαν σε όλους χώρους του νέου μουσείου στην οικία Ελ. Βενιζέλου και συνέδεσαν τις γνώσεις τους από το μάθημα της Ιστορίας με τις γνώσεις που πήραν από την ξενάγηση και αυτά που αποκόμισαν βιωματικά.
      Ευχαριστούμε θερμά, την κυρία Βαρουχάκη, τόσο για την καλή διάθεσή της, όσο και για την περιεκτική και αξιόλογη ξενάγηση, το Δήμο Αποκορώνου για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών καθώς  και τη Διευθύντρια κυρία Γκαγκαδέλη, η οποία μας πρότεινε την επίσκεψη αυτή.

                                                                                            Η υπεύθυνη καθηγήτρια
                                                                                                 
                                                                                                 Νικολουδάκη Νίκη