Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή του Γυμνασίου Βάμου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι στο χρόνο.



Συμμετοχή του Γυμνασίου Βάμου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι στο χρόνο. Η πορεία προς την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» του Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου.
     Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου του 2016 το τμήμα Γ3 του Γυμνασίου Βάμου πραγματοποίησε μια ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη. Επισκέφτηκε το Μέγαρο «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης», κτίριο Διοικητικών και Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, προκειμένου να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι στο χρόνο. Η πορεία προς την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».
      Οι μαθητές μέσα από τεχνικές και εργαλεία της δραματικής τέχνης έλαβαν μέρος σε ένα Εκπαιδευτικό Δράμα, το οποίο περιλάμβανε θεατρικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και βιωματικές δραστηριότητες, με σκοπό την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξή τους, καθώς και την αποτελεσματικότερη αφομοίωση της γνώσης. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις επαναστάσεις, ανέλαβαν ρόλους, βίωσαν την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, δραστηριοποιήθηκαν, αναπαρέστησαν καταστάσεις, εργάστηκαν ομαδικά και προχώρησαν στη διαχείριση δύσκολων ιστορικών θεμάτων αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους. Η μάθηση επιτεύχθηκε μέσα από την πράξη με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. 
    Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ρία Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγό, υπεύθυνη του προγράμματος για το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και το Δήμο Αποκορώνου για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών. Την ευθύνη της εκπαιδευτικής επίσκεψης για το Γυμνάσιο Βάμου είχαν οι καθηγήτριες Ειρήνη Καλαϊτζάκη και Νίκη Νικολουδάκη.