Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Περίπατος Δεκεμβρίου


Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο εκπαιδευτικός περίπατος του Γυμνασίου Βάμου.

Η Α' τάξη επισκέφθηκε το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας και ξεναγήθηκε στους χώρους της. Παράλληλα παρακολούθησαν βίντεο για την ακμή και την παρακμή της πόλης αλλά και τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη.





Η Β´ τάξη επισκέφθηκε την ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ., στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το προσωπικό της εταιρίας και να ενημερωθούν για το οργανόγραμμά της  αλλά και τα στάδια παραγωγής όπως της εμφιάλωσης, της αποθήκευσης και της διανομής του προϊόντος «Σαμαριά». 
Η εκδρομή είχε μεγάλη σημασία δεδομένου ότι οι μαθητές, το τρέχον διδακτικό έτος, πραγματοποιούν ομαδικές εργασίες σχετικά με τους διάφορους τομείς παραγωγής. 
Οι συνεντεύξεις με το προσωπικό θα χρησιμεύσουν ως πηγές πληροφόρησης για να συγγράψουν το θεωρητικό μέρος της εργασίας τους. 




Η Γ' τάξη ξεναγήθηκε από τον κ. Νίκο Φραντζεσκάκη στην ιστορική πρωτεύουσα της επαρχίας Αποκορώνου, τον Βάμο και γνώρισαν την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του. Στη συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο της Κορωνίδας όπου έδωσαν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου. 




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. για τη φιλοξενία αλλά και για την προσφορά τους στον τόπο μας, την ξεναγό του Μουσείου της αρχαίας Ελεύθερνας κ. Βικτωρία Βεντούρη για την άψογη ξενάγησή της και τον κ. Νίκο Φραντζεσκάκη για τις πολύτιμες γνώσεις του.