Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου γίνονται εθελοντές στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου


Την Tετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018  οι μαθητές του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου μας επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ. Φουράκη το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου για να γνωρίσουν την κοινωνική αυτή δομή και να γίνουν εθελοντές στις εργασίες προετοιμασίας για την βοήθεια προς τις άπορες οικογένειες.

Στις 9:00 το πρωί  έφτασαν στο παλιό σχολείο του Νίππους φέρνοντας μαζί τους τα τρόφιμα που συγκέντρωσε το σχολείο μας για τον κοινωφελή αυτό σκοπό.Μας υποδέχτηκαν η αντιδήμαρχος κ. Μπενάκη Αργυρώ και η κ. Νιολάκη Νίκη και αφού τους ενημέρωσαν για την δραστηριότητά  του κοινωνικού παντοπωλείου τους έδειξαν και τους οργάνωσαν σε ομάδες ώστε να προετοιμάσουν τις τσάντες με τα τρόφιμα που έπρεπε να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στις οικογένειες που βοηθούν. Τα τρόφιμα προσφέρουν ιδιώτες, επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και από άλλες περιοχές
Οι ομάδες εναλλάχτηκαν με χαρά διάθεση και προθυμία και ετοίμασαν τις  τσάντες της Χριστουγεννιάτικης προσφοράς με τρόφιμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην δραστηριότητα αυτή βοήθησαν μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές μας  γονείς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Ταξοπούλου Παρέση.
Με τους μαθητές στην επίσκεψη αυτή βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κουκιανάκης Χαράλαμπος ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που με ευαισθησία βοήθησαν εθελοντικά για την Χριστουγεννιάτικη παράδοση του κοινωνικού παντοπωλείου.
Στη συνέχεια γεύτηκαν το κέρασμα που τους προσέφεραν οι υπεύθυνοι και αφού τους ευχαρίστησαν για την πολύτιμη αυτή εμπειρία και αποχώρησαν.