Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του Γυμνασίου Βάμου στο Δημοτικό Γηροκομείο Βάμου


Οι μαθητές του B2 και B3 του Γυμνασίου Βάμου με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου του σχολείου μας, την Τρίτη 18/12/18 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από  τους υπεύθυνους καθηγητές του «Μουσικού Εργαστηρίου» του Γυμνασίου Βάμου κκ.  Πογιατζή Γεώργιο και Σμυρνάκη Τίτο,  οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.
Αφού έψαλαν τα κάλαντα  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς  και της Κρήτης  χόρεψαν μαζί με κάποιους ηλικιωμένους, αλλά και νοσηλευτές του Γηροκομείου, κρητικούς χορούς με την συνοδεία των λυράρηδων του «Μουσικού Εργαστηρίου».


Στη συνέχεια οι μαθητές ευχήθηκαν "Χρόνια Πολλά" στους φιλοξενούμενους  με χριστουγεννιάτικες κάρτες, που κατασκεύασαν οι ίδιοι στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών. Εκείνοι  με τη σειρά τους ευχαριστημένοι και με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους χειροκροτούσαν. «Πήραμε λίγο απ’ τα νιάτα σας, να ξαναέρθετε», έλεγαν, δίνοντας στους μαθητές  ευχές για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειες τους. Οι μαθητές ανταπέδωσαν ευχές.  
Τέλος οι μαθητές αφού ευχήθηκαν "Καλή Χρονιά" σε όλους, απόλαυσαν το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα του ιδρύματος.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων κ. Κουκλάκη, την  υπεύθυνη του τμήματος εργονομίας κ. Δαγράκη και όλο το προσωπικό  για την εγκάρδια υποδοχή και την φιλοξενία  των μαθητών μας. Ήταν μια εμπειρία που προσέφερε πολλά και γέμισε αγάπη την καρδιά των μαθητών μας. Αποχώρησαν με συναισθήματα χαράς αλλά και προβληματισμού. Ένιωσαν χαρά για ό,τι μπόρεσαν να προσφέρουν στους ηλικιωμένους αλλά και προβληματίστηκαν  γιατί κατάλαβαν πως τις γιορτινές μέρες που έρχονται κάποιοι άνθρωποι είναι μακριά από τις οικογένειες τους και γενικά τους δικούς τους ανθρώπους.