Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου (Νοέμβριος 2018)


«Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο, με μηνύματά ισχυρά που είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα. Είναι το παράδειγμα για τη νέα γενιά, του αγώνα των Ελλήνων για την δημοκρατία. Τιμούμε τους νεκρούς, τιμούμε τους πρωταγωνιστές, όλους και όλες που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, απαιτώντας μια δημοκρατική Ελλάδα»
 




Η σχολική μας εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημ. Λαμπράκη» το πρωί της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2018.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες και οι μαθήτριες από την Β΄ τάξη πραγματοποίησαν μια υπέροχη παρουσίαση. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα εκείνων των ημερών εξήγησαν στο κοινό, με πειθώ, τους λόγους για τους οποίους πρέπει να θυμόμαστε τα γεγονότα, να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των ηρώων  και να τους τιμούμε. Με συμβολισμό στο τέλος της παρουσίασης με ένα τραγούδι δόθηκε η διαχρονικότητα του μηνύματος του Πολυτεχνείου.






Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες που δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους και στις εμψυχώτριες καθηγήτριες της ομάδας κ. Μπαμπασώφη Κλειώ και κ. Πανηγυράκη Αναστασία που μας παρουσίασαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Η εορτή μας για την επέτειο συνεχίστηκε με την συναυλία της χορωδίας μας και του Μουσικού Εργαστηρίου.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον μουσικό μας κ. Πογιατζή Γιώργο και τον φυσικό μας κ. Τίτο Σμυρνάκη που δίδαξαν και συντόνισαν τις μαθήτριες της χορωδίας μας. Συνεργάστηκαν άψογα με τις μαθήτριες του Λυκείου Βάμου που πλαισίωσαν με τις υπέροχες φωνές  την χορωδία μας ερμηνεύοντας συγκινητικά, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων συνθετών, αφιερωμένα στον αγώνα των φοιτητών  το Νοέμβριο του 1973.