Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Αποκατάσταση του στεγάστρου στο κέντρο της αυλής του Γυμνασίου Βάμου


To 2009 κατασκευάστηκε στο κέντρο της αυλής του σχολείου μας με πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Βάμου  κ. Λιμαντζάκη Λεωνίδα και μελέτη του αρχιτέκτονα κ. Περικλή Μαχαιρά, ξύλινο στέγαστρο με κάλυψη στην κορυφή αποτελούμενη από πολυκαρβονικό υλικό. Το στέγαστρο με τα πέτρινα καθίσματα στη σκιά του, λειτούργησε από τότε ως πόλος έλξης των μαθητών, χώρος συγκέντρωσης, ξεκούρασης στα διαλείμματα, χώρος συζητήσεων και παιχνιδιών.
Την περσινή χρονιά το στέγαστρο αυτό καταστράφηκε όταν ο δυνατός νοτιάς που φυσά στον Αποκόρωνα στις αρχές της Άνοιξης το επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που έγινε επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών. Από τότε άρχισε η ταλαιπωρία των μαθητών μας. Η αναζήτηση σκιάς και προστασίας από την βροχή  έκανε το κέντρο της αυλής μας από πόλο έλξης μαθητών, απροσπέλαστο σημείο λόγω του δυνατού ήλιου και της βροχής αντίστοιχα.



Η διεύθυνση του σχολείου μας προσπαθώντας να βρει λύση για την αποκατάστασή του απευθύνθηκε στην ευαισθησία ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.  Ένας από αυτούς ήταν ο κ. Κυριακίδης που διατηρεί τεχνικό γραφείο στην περιοχή του Αποκόρωνα. 



Με μεγάλη προθυμία  δέχθηκε ν’ αναλάβει την αποκατάσταση και συντήρηση του στεγάστρου. Με συνέπεια και επαγγελματισμό οι τεχνικοί των συνεργείων του κ. Κυριακίδη σε σύντομο χρονικό διάστημα  αποκατέστησαν το χώρο στο κέντρο της αυλής δίνοντας στους μαθητές μας πίσω την όαση σκιάς και προστασίας από την βροχή.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κυριακίδη προσωπικά και τους τεχνίτες των συνεργείων του που έσκυψαν με ενδιαφέρον πάνω από το πρόβλημα του σχολείου μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον μηχανικό του κ. Φαραντάκη που ανέλαβε την επιστασία του έργου. Με ευαισθησία και συνέπεια καθοδήγησε τους τεχνικούς για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, ταιριαστό στο περιβάλλον και στα χρώματα της αυλής του σχολείου μας.