Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση του STEM σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή


     Tο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2018 η ομάδα του προγράμματος «STEMpowering youth» που πραγματοποιείται στο σχολείο μας από την περσινή σχολική χρονιά, κλήθηκε και συμμετείχε με επτά μαθητές, στην εκπομπή «Πολιτισμός εν κινήσει» που επιμελείται και παρουσιάζει η φιλόλογος κ Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μαρτυρία 95,5». Τους μαθητές συνόδευσε ο υπεύθυνος και καθοδηγητής του προγράμματος κ Τίτος Σμυρνάκης.
     Ο κ Σμυρνάκης περιέγραψε τους στόχους, τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές με την συμμετοχή τους, σ΄αυτό το ομολογουμένως απαιτητικό αλλά και τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα, που συνδέει τις Φυσικές επιστήμες με την μηχανική και την τεχνολογία. Όπως εξήγησε εφαρμόζει την μέθοδο της ανακαλυπτικής μάθησης και καλεί τους μαθητές να πραγματοποιήσουν κατασκευές με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών και του προγραμματισμού ελεύθερου κώδικα, κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και προσιτό όταν δίνεται  με ιδιαίτερο τρόπο.
     Στη συνέχεια οι μαθητές περιέγραψαν τις κατασκευές που πραγματοποίησαν, το πώς αισθάνθηκαν και βίωσαν όλη αυτή την εμπειρία συμμετέχοντας στο STEM. Μίλησαν για την συνεργασία που είχαν σε ομάδες μέσα στα μαθήματα, που έγιναν σε κλίμα ευγενούς άμιλας και φιλίας μεταξύ τους.

     H εμπειρία συμμετοχής των μαθητών μας σε μια ζωντανή εκπομπή θεωρούμε ότι ήταν πολύ σημαντική γιατί παρουσίασαν αυτό που πέτυχαν κατά την διάρκεια του προγράμματος αλλά επίσης ήρθαν σε επαφή με μια ακόμη δεξιότητα κοινωνικοποίησης.
     Ευχαριστούμε την κ Ανδρονίκη Κοκοτσάκη και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό μαρτυρία για την ευγενική τους πρόσκληση. Μπορετε να ακούσετε την εκπομπή στο παρακάτω Link: