Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Έρευνας από το Γυμνάσιο Βάμου για ανθρώπους με προβλήματα όρασης στο Μουσείο Τυπογραφίας


Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, το τμήμα Β1 του Γυμνασίου Βάμου και 3 μαθητές του Γ3 συμμετείχαν σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου) που  πραγματοποιήθηκε  στο Μουσείο Τυπογραφίας των Χανιώτικων Νέων. 






Η τριμελής ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Βάμου αποτελούμενη από τους  Τσιτσιρίδη Μανώλη, Φραγκιαδάκη Μανώλη και Χαιρετάκη Κατερίνα, παρουσίασαν στο κοινό  την έρευνα που πραγματοποίησαν στην πόλη των Χανίων.   

Περπάτησαν πάνω στις διαβάσεις των τυφλών, κατέγραψαν όλα τα εμπόδια που συνάντησαν και ακολούθησαν ένα άτομο με λευκό μπαστούνι κατανοώντας πλήρως όλες τις δυσκολίες. 





Μια   δράση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν την αδιάφορη συμπεριφορά τόσο των πολιτών αλλά και της ίδιας της πολιτείας όπου αδιαφορώντας για τις ειδικές διαβάσεις, τοποθετεί επάνω λογής-λογής κάδους. 
 



Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο Μάνος Τσιτσιριδάκης Δικηγόρος  και υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής και η Εύα Τσιχλάκη Βοηθός Φυσικοθεραπευτή και αθλήτρια της ποδηλασίας και την παρακολούθησαν μαθητές από τα σχολεία του 



Και οι δύο ως άτομα με προβλήματα όρασης  παρουσίασαν στο κοινό τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους και τόνισαν το πόσο αφιλόξενη πόλη είναι τα Χανιά γενικότερα για άτομα με ειδικές ανάγκες. 



Τους μαθητές καλωσόρισε ο εκδότης της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» κ. Μανώλης Γαρεδάκης και η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Έλια Κουμή. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος   κ. Ελένη Φουντουλάκη.