Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Βάμου

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον Σχολικό Έτος 2018-2019 με σύνθημα:

«Ας κινηθούμε»



Οι μαθητές μας «Κινήθηκαν» σε δύο προορισμούς:

Οι μαθητές της Γ' τάξης επισκέφτηκαν τον Ναυταθλητικό Όμιλο Σούδας όπου ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους προπονητές στους χώρους. Ενημερώθηκαν για το άθλημα της κωπηλασίας και τις δραστηριότητες του Ναυταθλητικού Ομίλου.




Στη συνέχεια η ομάδα ποδοσφαίρου της Γ' τάξης επισκέφθηκε το αντίστοιχο γήπεδο της Σούδας όπου σε συνεργασία με τη ομάδα ποδοσφαίρου του Γυμνασίου Σούδας πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας. 



Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές ασκήθηκαν στο βάδισμα περπατώντας 6 περίπου χιλιόμετρα προς το κοντινό χωριό Λιτσάρδα (πηγαίνοντας και επιστρέφοντας). Εκεί στο προαύλιο του παλιού σχολείου έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ σε μικρές ομάδες που οργάνωσαν οι καθηγητές συνοδοί. 


Παράλληλα πραγματοποίησαν δράση εθελοντικού καθαρισμού του αύλειου χώρου της Παναγίας στο κέντρο του χωριού. 






Οι μαθητές μας και οι καθηγητές μας επέστρεψαν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τους έδωσαν ευεξία και τους έφεραν πιο κοντά. Αύριο με φρέσκια διάθεση θα ριχτούν στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της δημιουργίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λιτσάρδας για την παραχώρηση του προαύλιου του σχολείου.
Τον Δήμο Χανίων και τους προπονητές του Ναυταθλητικού Ομίλου για την ενημέρωση και την παραχώρηση του γηπέδου για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων μας κατά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.