Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Βάμου


Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2017-2018 με σύνθημα: 


«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»





Η ημέρα ξεκίνησε με μια πρωτότυπη δραστηριότητα κοινή για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα ταυτόχρονα. Μαζί καθηγητές μαθητές αντάλλαξαν πάσες με μπάλες για λίγη ώρα.

 Αμέσως μετά οι μαθητές της Τρίτης τάξης  και η ομάδα ποδοσφαίρου της Δευτέρας τάξης επισκέφθηκαν το γήπεδο της Κορωνίδας. Εκεί οι μαθητές έπαιξαν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ τους αλλά και με ομάδες μαθητών του ΓΕΛ Βάμου συμμετέχοντας σε τουρνουά που διοργάνωσαν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου μας κ. Αζάς και ο κ. Μπασιάς καθηγητής του Λυκείου.


Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές ασκήθηκαν στο βάδισμα περπατώντας 6 περίπου χιλιόμετρα προς το κοντινό χωριό Λιτσάρδα (πηγαίνοντας και επιστρέφοντας). Εκεί στο προαύλιο του παλιού σχολείου έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ σε μικρές ομάδες που οργάνωσαν οι καθηγητές συνοδοί.

 
Οι μαθητές μας και οι καθηγητές μας επέστρεψαν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τους έδωσαν ευεξία και τους έφεραν πιο κοντά. Αύριο με φρέσκια διάθεση θα ριχτούν στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της δημιουργίας.



Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτιστικό σύλλογο της Λιτσάρδας και την ομάδα ποδοσφαίρου της Κορωνίδας για την παραχώρηση του προαύλιου του σχολείου και το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βάμο για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων μας.