Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή για την επέτειο 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στην Σημαιοφόρο και στους Παραστάτες και την απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών κατά το Σχολ. Ετ. 2016-17.



 

Αμέσως μετά στην αίθουσα Λαμπράκη οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την το χρονικό της επετείου από συμμαθητές τους με την καθοδήγηση και εμψύχωση των καθηγητριών φιλολόγων Μπαμπασώφη Κλειώ και Πανηγυράκη Αναστασία. Τα κείμενα που παρουσίασαν εμπλουτισμένα με video ανέλυσαν με λεπτομέρεια πολύ παραστατικά  τα γεγονότα και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην απειλή του φασισμού.
Οι μαθήτριες με σοβαρότητα και ενθουσιασμό διάβασαν, απήγγειλαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους. Συμμετείχαν οι μαθήτριες από την Γ΄ Τάξη: Ματζοράκη Καλλιόπη και Στολτίδου Άννα Μαρία.



 


Στη συνέχεια η χορωδία μας εξέπληξε για άλλη μια φορά με την ανανεωμένη σύνθεσή της με τους μαθητές της Α΄ τάξης. Νέα χαμόγελα φώτισαν τη σκηνή της αίθουσας Λαμπράκη και ερμήνευσαν υπέροχα τα τραγούδια που επέλεξαν οι καθηγητές τους κ. Γιώργος Πογιατζής και κ. Τίτος Σμυρνάκης. Για άλλη μια φορά η υπέροχη ενορχήστρωση των καθηγητών και η ερμηνεία  τους  με φυσαρμόνικα βιολί και κιθάρα μας συγκίνησαν.
 


Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εορτής αυτής που συνεργάστηκαν άψογα και έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα.