Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων

To  Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου έλαβε μέρος στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που οργανώθηκε στο πάρκο Ειρήνης και φιλίας των λαών στα Χανιά. 

Μια από τις δράσεις που προωθούν οι διοργανωτές είναι: 
«ακούμε ήχους και χορεύουμε ρυθμούς από όλο τον κόσμο».
 Σ΄ αυτή τη δράση συμμετείχαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού μας εργαστηρίου παρουσιάζοντας τη συναυλία «Rock U Vamos».

Οι μαθητές μας με την εμψύχωση των καθηγητών κ. Τίτου Σμυρνάκη και κ. Γιώργου Πογιατζή για μια φορά ακόμη ερμήνευσαν δύσκολα Rock κλασικά κομμάτια και τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία. Απευθυνόμενοι σε νεανικό κοινό και όχι μόνο αποθεώθηκαν  και καταχειροκροτήθηκαν. Η χαρακτηριστική ιαχή « κι άλλο – κι άλλο» του κοινού επικράτησε στο τέλος της συναυλίας και ανάγκασε την ομάδα να πει δύο τραγούδια ακόμη ξεσηκώνοντας το κοινό που τραγουδώντας και χορεύοντας συνόδευσε την ομάδα μας.

Η ομάδα μας έδωσε μια νότα ελπίδας και αλληλεγγύης στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Έδειξε ότι στην σκληρότητα του κόσμου απαντάμε με αισιοδοξία και  βοήθησε να πετύχει το αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Χανιά για μια χρονιά ακόμη.