Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου παρακολουθούν διεθνές Συνέδριο Φυσικών επιστημών



     Την Παρασκευή 2/12/2016 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη ομάδας 28 μαθητών του Γυμνασίου μας στην Λίμνη του Κουρνά όπου συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνέδριου με τίτλο «MEDITERANEAN SEA CONNECTS US: Multiple Dimensions in Science Education»

     Κατά την επίσκεψη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματική δραστηριότητα με εργασία πεδίου στο πλαίσιο των μαθημάτων της Βιολογίας και Γεωγραφίας – Γεωλογίας με θέμα τις Ανθρωπογενείς επιπτώσεις στην οικολογική κατάσταση μιας λίμνης και τον τρόπο προσδιορισμού θέσης με τη βοήθεια των γεωγραφικών συντεταγμένων και ψηφιοποίηση της περιοχής, αντίστοιχα.

     Με νέες μεθόδους διδακτικής των δύο μαθημάτων οι μαθητές με εντυπωσιακό τρόπο κατανόησαν τα τεκταινόμενα στη λίμνη υπό την καθοδήγηση της κας Α. Κλωνάρη  αναπληρώτρια καθηγήτρια της διδακτικής της Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της κας Μ. Ευστρατίου επίκουρης καθηγήτριας της Θαλάσσιας Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της κας Ε. Σχοινοπλοκάκη καθηγήτριας Χημείας στο Γυμνάσιο Καστελίου Κισάμου.

     Την Δευτέρα 5/12/2016 η ομάδα μαθητών παρακολούθησε στην Πατριαρχική εκκλησιαστική σχολή Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο Χανίων συνέχεια των εργασιών του συνεδρίου.
     Σημαντική βιωματική δραστηριότητα των μαθητών ήταν η κατασκευή μοντέλου ηλεκτρικής σκούπας με τίτλο "I design my own vacuum cleaner" με την καθοδήγηση του καθηγητή πανεπιστημίου της Σμύρνης Τουρκίας   Cavas Bullent. 
       Το Γυμνάσιο Βάμου προωθεί τους μαθητές να συμμετέχουν  σε δραστηριότητες που παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν ικανοί πολίτες του αύριο.