Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ημέρες αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο Γυμνάσιο Βάμου

     Πλησιάζουν Άγιες μέρες Χριστουγέννων. Όμως πολλοί συμπολίτες μας θα δυσκολευτούν πολύ εφέτος οικονομικά. Δεν θα μπορέσουν να δώσουν χαρά στις οικογένειές τους και ένα δώρο στα παιδιά τους. Αυτές οι σκέψεις έκαναν τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου μας να αφιερώσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στην κοινωνική αλληλεγγύη.

      Αρχίσαμε να συγκεντρώσαμε ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και τρόφιμα για το χαμόγελο του παιδιού και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αποκορώνου (κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό ενδυματοπωλείο).

      Ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου και οργανώθηκε ομάδα για την τακτοποίηση και τη  συσκευασία των υλικών της συλλογής.
     Παράλληλα ομάδα μαθητριών και καθηγητριών οργάνωσε Χριστουγεννιάτικη αγορά. Κατασκεύασαν διακοσμητικά Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα κηροπήγια, μικρά δώρα, γούρια, κάρτες, κοσμήματα και στις 23 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Λαμπράκη, όλα εκτέθηκαν στους φιλοξενούμενους και στους μαθητές μας για αγορά. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, στην ομάδα του Δήμου Αποκορώνου η οποία μας επισκέφθηκε την ημέρα εκείνη με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου κα Μπενάκη Αργυρώ. Η κα Μπενάκη συνεχάρη τους μαθητές για την   εθελοντική πρωτοβουλία τους και τα συναισθήματά τους και μίλησε στους μαθητές για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και την έννοια της αλληλεγγύης.

   Την ομάδα συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αποκορώνου κ. Λιμαντζάκης Λεωνίδας,  η κα Βρυωνάκη και εθελόντρια πολύτιμη βοηθός της ομάδας του Δήμου για την παράδοση των τροφίμων.

  Οι φιλοξενούμενοι της μικρής μας εκδήλωσης για τα Χριστούγεννα άκουσαν τα κάλαντα από τη χορωδία μας με την καθοδήγηση του κ. Σμυρνάκη, πήραν κέρασμα από τον μπουφέ με τα γλυκά που ετοίμασε το Δεκαπενταμελές των μαθητών και αποχώρησε μεταφέροντας τα χρήματα, τα δέματα με τα τρόφιμα και τα ρούχα που τους παρέδωσαν οι μαθητές μας για να συνεχίσουν την δική τους αποστολή.
  
   Την ίδια ημέρα μια δεύτερη αποστολή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας για το χαμόγελο του παιδιού.

     
     Ευχαριστούμε όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημά τους γι αυτές τις αποστολές και αισθάνθηκαν μαζί με τους μαθητές μας δημιουργικοί.