Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Γυμνάσιο Βάμου Νοιάζεται την Τρίτη ηλικία



     Tην Τρίτη 20/12/2016 ομάδα 23 μαθητών από την Γ΄ και Β΄ τάξη επισκέφθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Νοιάζομαι και Δρω» το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Οι μαθητές χαιρέτησαν τους υπεύθυνους νοσηλευτές ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους,  με Χριστουγεννιάτικες κάρτες που κατασκεύασαν μόνοι τους. Έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους που τους περίμεναν στο σαλόνι του ιδρύματος και τους κέρασαν μελομακάρονα. Χόρεψαν μαζί τους παραδοσιακούς χορούς σε ένα μικρό γλεντάκι που στήθηκε εκεί μπροστά τους από τρεις μαθητές της Γ΄ τάξης Νίκο Παυλάκη, Γιώργο Ζουλάκη και Ανδρέα Βοτζάκη οι οποίοι έφεραν μαζί λύρα, λαούτο και μαντολίνο αντίστοιχα. Οι παρευρισκόμενοι νοσηλευτές και ηλικιωμένοι χάρηκαν και διασκέδασαν με τη μικρή συναυλία των μαθητών.
      Στη συνέχεια ο κ. Κουκλάκης πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου δέχτηκε τους μαθητές στο γραφείο του όπου τους μίλησε για την προσφορά του ιδρύματος και απάντησε σε ερωτήσεις μιας μικρής συνέντευξης των μαθητών για το περιοδικό του σχολείου. Οι μαθητές και ο υπεύθυνος καθηγητής θεολόγος κ. Γιάννης Μαμάρας παρέδωσαν στον κ. Κουκλάκη ένα ποσό σαν δωρεά για τις ανάγκες του ιδρύματος, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από το υστέρημά τους.
      Έπειτα αφού ευχηθήκαν καλή χρονιά σε όλους απόλαυσαν το κέρασμα του ιδρύματος και αποχώρησαν με συναισθήματα ανάμεικτα. Χαράς γι αυτό που πρόσφεραν στους ηλικιωμένους και λύπης για τους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν μόνοι μακριά από τις οικογένειές τους.