Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Το ΚΠΕ Βάμου στο Γυμνάσιο μας



     Mαθητές της Β΄ Τάξης την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2016 παρακολούθησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που επιμελήθηκαν οι καθηγητές του ΚΠΕ Βάμου  με τίτλο « Το σχολείο πρασινίζει: αρώματα χρώματα και γεύσεις στο σχολικό κήπο».

     Θέτοντας ως στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με το σχολικό κήπο να γνωρίσουν και να φυτέψουν φυτά στα παρτέρια , ήρθαν  οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ  στο σχολείο μας  το πρωί της Παρασκευής.  Ξεκίνησαν με ένα παιχνίδι γνωριμίας με τους μαθητές.  
    
     Ακολούθησε παρουσίαση και συζήτηση  με θέμα τη λειψυδρία και τη διαχείριση του νερού παγκοσμίως Στη συνέχεια μετά από ένα παιχνίδι ελεύθερης έκφρασης  με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών έγινε σχεδιασμός για τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών στα παρτέρια του κήπου του σχολείου.

     Οι μαθητές συνεργάστηκαν,  πήραν γνώσεις,  πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά, έμαθαν να σκαλίζουν και να φυτεύουν φυτά αφού τα αναγνώρισαν και έμαθαν τον κύκλο ζωής τους. Είδαν το σχολικό κήπο. Είδαν το σχολικό κήπο να γεμίζει χρώματα και αρώματα, κάτι που κατάφεραν οι μαθητές με τη συνεργασία των καθηγητών και του ΚΠΕ Βάμου.