Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου



       H 17η  Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης για τους φοιτητές και τους πολίτες που έπεσαν θύματα στον αγώνα ενάντια στην Δικτατορία των συνταγματαρχών. Πρόταξαν τα στήθη τους με θάρρος και νεανικό ενθουσιασμό  μπροστά στα τάνκς του καθεστώτος και ύψωσαν τις ηθικές αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ψηλά στον ουρανό της Ελλάδας.
       Η σχολική μας εορτή για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ήταν για εμάς μια έκπληξη. Οι μαθητές του θεατρικού μας εργαστηρίου συζητώντας μεταξύ τους «ως μαθητές μιας σχολικής τάξης» επί σκηνής  , μας δίδαξαν τα ιδανικά των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα εκείνων των ημερών εξήγησαν στο κοινό, με πειθώ, τους λόγους για τους οποίους πρέπει να θυμόμαστε τα γεγονότα να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των ηρώων  και να τους τιμούμε.

       Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που δούλεψαν στον ελεύθερο χρόνο τους, στην εμψυχώτρια της ομάδας καθηγήτρια κα Βολουδάκη και σε όλους τους καθηγητές που βοήθησαν τεχνικά στην παράσταση τον κ Παπαδρακάκη, τον κ. Σμυρνάκη, την κα Ρουτζάκη και την κα Καλαϊτζάκη.