Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα



        Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου Βάμου  Ημερίδα  ενημέρωσης των μαθητών για τα  «Τροχαία Ατυχήματα»
         Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου δράσεων αφιερωμένων στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, τις Διευθύνσεις A/θμιας και Β/θμας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας Δικτύου Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και το Τ.Ε. Ι. Κρήτης.
         Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δήμου Αποκορώνου
Κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Λιμαντζάκης , ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Πολέντας.
       Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων χαιρέτησε την εκδήλωση  η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Αρετή Μαρματάκη.

        Στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές  ο Ανθυπυραγός της Π.Υ. Βρυσών κ. Ζήσιμος Περδίκης ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την ώρα του ατυχήματος και την διάσωση και τον απεγκλωβισμό των θυμάτων. Αναφέρθηκε στο ρόλο των παρατηρητών τροχαίων ατυχημάτων και τι πρέπει να κάνουν και ποια η σωστή συμπεριφορά την ώρα του ατυχήματος προς τα θύματα. Εντυπωσίασε τους μαθητές η σωστή οργάνωση της Π.Υ. για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ενός Video που παρουσίασε ο κ. Περδίκης.

        Στη συνέχεια  μίλησε προς τους μαθητές ο αξιωματικός του ΑΤ Βάμου κ. Δημήτριος Τσιραντωνάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα αίτια και στις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων. Οι μαθητές συμμετείχαν στην παρουσίαση ύστερα από προτροπή  του κ. Τσιραντωνάκη  καταθέτοντας τις δικές τους γνώσεις και περιστατικά και αυτό έκανε την παρουσίαση ιδιαίτερα ελκυστική.

       Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών τον υπεύθυνο καθηγητής του κ. Μποτωνάκη και παρουσίασαν video που επιμελήθηκαν την περσινή χρονιά για τα τροχαία ατυχήματα  με μεγάλη επιτυχία.