Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού



Στις 6 Μαρτίου που είναι Πανελλήνια ημέρα αφιερωμένη κατά της βίας στα σχολεία και του σχολικού εκφοβισμού,  οι μαθητές του Γυμνασίου μας, έδωσαν μια άλλη νότα στην καθημερινότητα του σχολείου Εργάστηκαν ακούραστα τις προηγούμενες ημέρες και στο τρίτο διάλειμμα του ωρολογίου προγράμματος παρουσίασαν κάτι διαφορετικό στην αυλή του σχολείου.

Έφτιαξαν με τα σώματά τους ξαπλωμένοι στα πλακάκια του προαύλιου χώρου ένα ζωντανό σύνθημα: «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» έλεγε το σύνθημα του ζωντανού πανό, ενώ το σχέδιο στο πανό που ζωγράφισαν προέτρεπε τους μαθητές να σταματήσουν το Bulling



Χειροκροτήματα, συγκίνηση και έκπληξη προκάλεσαν στους συμμαθητές τους που με τα μάτια καρφωμένα προσπαθούσαν να διαβάσουν το σύνθημα που έγραψαν οι ακίνητοι μαθητές των Γ3 και Γ4 στο πάτωμα της αυλής με τόσο πρωτότυπο τρόπο. Ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν Μουσική και στίχοι με το ίδιο θέμα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ’ τάξης που κατάφεραν να μας κινητοποιήσουν και να μας κάνουν να σκεφθούμε. 



Πολλά συγχαρητήρια και στους καθηγητές εμπνευστές και καθοδηγητές τους την Φιλόλογο κ. Φουράκη Χρυσή, την Χημικό κ. Ρουτζάκη Αθηνά, τον κ. Καραμπά Γιώργο καθηγητή Εικαστικών και τον μαθηματικό κ Λαμπρινό Ευάγγελο που συνεργάστηκαν για το υπέροχο αποτέλεσμα.