Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η ομάδα των πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά»


Η ομάδα των πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου συμμετέχει….
Στο  «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά».
Το   ΕΚΦΕ  Χανίων  (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) διοργανώνει τα τελευταία  χρόνια το  «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά» που θεωρείται θεσμός πλέον στην πόλη των Χανίων.

Μια γιορτή πραγματικά των Φυσικών Επιστημών όπου μαθητές από Γυμνάσια – Λύκεια – Δημοτικά των Χανίων παρουσιάζουν πειράματα της Φυσικής - Χημείας – Βιολογίας και Γεωλογίας που πραγματοποίησαν στο σχολείο.  Οι παρουσιάσεις αυτές αλλά και η προετοιμασία τους στο σχολείο προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις, δεξιότητες, κοινωνικοποίηση και γιατί όχι διασκέδαση, χαρά δημιουργικότητα, δέσιμο από την συνεργασία μεταξύ τους και με τους καθηγητές.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου άρχισαν να προετοιμάζονται για την γιορτή αυτή πριν από ένα μήνα στο σχολείο. Κατά τις συναντήσεις τους συνεργάστηκαν άψογα με τους καθηγητές, την Υποδιευθύντρια μας Χημικό κ Ρουτζάκη Αθηνά και τον Φυσικό μας κ. Σμυρνάκη Τίτο οι οποίοι με υπομονή και επιμέλεια τους δίδαξαν και την τελευταία λεπτομέρεια. Εξέφρασαν τις απορίες τους και τις απόψεις τους προκειμένου η παρουσίαση να τελειοποιηθεί.


Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα των πειραματιστών, ντυμένοι με τις άσπρες ποδιές του εργαστηρίου παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ξανά και ξανά τα πειράματα που έμαθαν. Κάνοντας διευκρινήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις έπεισαν για την ακρίβεια των γνώσεων τους και τους πιο δύσκολους  θεατές.


Δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των θεατών καθηγητών από άλλα σχολεία, των γονέων αλλά και των εμψυχωτών καθηγητών τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα των μαθητών και των καθηγητών τους.