Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Καθαρισμός της Αλμυρίδας από τους μαθητές του Γυμνασίου Βάμου


Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ομάδα μαθητών του Προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω που εκπονείται στο Γυμνάσιο μας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, επισκέφθηκε την παραλία της Αλμυρίδας Αποκορώνου.

Αυτή την εβδομάδα 12- 18 Μαρτίου, εβδομάδα εθελοντισμού για το πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω, οι μαθητές μας αποφάσισαν να επισκεφθούν την Αλμυρίδα, να δουν από κοντά τα προβλήματά της, να συζητήσουν με περίοικους, να ενημερωθούν από εκπροσώπους του Δήμου Αποκορώνου και να πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας.




Ξεκίνησαν το πρωί από το σχολείο και αφού ξεναγήθηκαν από συμμαθητή τους στην παλαιοχριστιανική εκκλησία στο δυτικό τμήμα της Αλμυρίδας  συνάντησαν την Αντιδήμαρχο κ. Μπενάκη Αργυρώ η οποία υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους μαθητές και τη δράση τους. Τους έδωσε τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και απλώθηκαν στην παραλία. 
 






Συγκέντρωσαν ξύλα, πλαστικές σακούλες, φύκια  που υπήρχαν στην άμμο με επιμέλεια και προσοχή συνεργαζόμενοι μεταξύ τους. Συγκέντρωσαν τις σακούλες σκουπιδιών που μάζεψαν και τις τοποθέτησαν κοντά στους κάδους για την αποκομιδή.  





Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο καφενείο όπου ο Δήμος και ο κ. Κουτσάκης, ιδιοκτήτης,  είχαν προετοιμάσει ένα πλούσιο κέρασμα για τους μαθητές. Εκεί συνάντησαν τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη Χαράλαμπο ο οποίος ήρθε να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους μαθητές για τη δράση αυτή. 




Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο επιστολή με επισημάνσεις και προτάσεις για την παραλία της Αλμυρίδας με αιχμή τα τραπεζοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες που πολλές φορές εμποδίζουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να απολαύσουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο και στοιχίζουν για τους προβληματισμένους οικονομικά Έλληνες. Ο κ. Κουκιανάκης απάντησε συγχαίροντας τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που έθεσαν.

Η μικρή εκδήλωση έκλεισε με κρητική μουσική από το παραδοσιακό μας συγκρότημα και χορό από τους μαθητές μας. 
  


Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αποκορώνου και προσωπικά τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη που είχε την ευαισθησία να δεχτεί και να μιλήσει στους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Κουτσάκη ο οποίος πρόσφερε το κέρασμα και φιλοξένησε τους μαθητές μας.