Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Η Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού στο Γυμνάσιο ΒάμουΤην Δευτέρα 5/3/2018 μας επισκέφτηκε η ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Χανίων για να παραλάβει τα πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν οι μαθητές από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιούν με τίτλο «Κάθε καπάκι μετράει». Τα καπάκια που παρέδωσαν οι μαθητές μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού (23 συσκευασμένα κιβώτια) θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για ένα παιδί που το έχει ανάγκη.
Παράλληλα κατά την επίσκεψή της, η ομάδα παρουσίασε τη δράση της στους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας. Κατά την ομιλία τους ανέφεραν το ιστορικό της δημιουργίας του Ερυθρού Σταυρού. Εξέθεσαν τις αξίες του εθελοντισμού και ανέλυσαν τι σημαίνει εθελοντισμός και εθελοντής διασώστης. Παρουσίασαν επίσης τις εμπειρίες τους από τις δράσεις τους και τα αποτελέσματα του προγράμματος «Κάθε καπάκι μετράει» με φωτογραφικό υλικό. Ευχαρίστησαν τους μαθητές για την προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό.


Η επαφή με τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μας έδειξε ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας αρκεί να προσπαθήσουμε να έρθουμε κοντά στις αξίες του εθελοντισμού.