Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά»



Η ομάδα των πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου ήταν εκεί….

     Το   ΕΚΦΕ  Χανίων  (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε το  «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά».
     Μια γιορτή πραγματικά των Φυσικών Επιστημών όπου μαθητές από πολλά Γυμνάσια – Λύκεια – Δημοτικά των Χανίων παρουσιάζουν πειράματα της Φυσικής - Χημείας – Βιολογίας και Γεωλογίας που πραγματοποίησαν στο σχολείο. Οι παρουσιάσεις αυτές αλλά και η προετοιμασία τους στο σχολείο προσφέρουν στους μαθητές γνώσεις, δεξιότητες, κοινωνικοποίηση και γιατί όχι διασκέδαση, χαρά δημιουργικότητα, δέσιμο από την συνεργασία μεταξύ τους και με τους καθηγητές. 

     Οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου άρχισαν να προετοιμάζονται για την γιορτή…. αυτή πριν από ένα μήνα στο σχολείο. Κατά τις συναντήσεις τους συνεργάστηκαν άψογα με τους εμψυχωτές καθηγητές , την Υποδιευθύντρια μας χημικό κ Ρουτζάκη Αθηνά και τον φυσικό μας κ. Σμυρνάκη Τίτο οι οποίοι με υπομονή τους δίδαξαν και την τελευταία λεπτομέρεια. Εξέφρασαν τις απορίες τους και τις απόψεις τους προκειμένου η παρουσίαση να τελειοποιηθεί.
     Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 ανηφόρισαν στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου όπου το ΕΚΦΕ  έστησε τους πάγκους για τις παρουσιάσεις των σχολείων. Ντυμένα με τις άσπρες ποδιές του εργαστηρίου 10 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους ξανά και ξανά τα πειράματα που έμαθαν. Κάνοντας διευκρινήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις έπεισαν για την ακρίβεια των γνώσεων τους και τους πιο δύσκολους  θεατές.
     Η θεατρικότητα αλλά και η σταθερότητα της παρουσίασης όλων των μαθητών εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία για το αποτέλεσμα των εντυπωσιακών πειραμάτων που διάλεξε η ομάδα των πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου.
     Δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των θεατών καθηγητών από άλλα σχολεία, των γονέων αλλά και των εμψυχωτών καθηγητών τους.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα των μαθητών και των καθηγητών τους.
Ομάδα πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου 2017
   Καθηγητές
Ρουτζάκη    Αθηνά     Χημικός
Σμυρνάκης   Τίτος      Φυσικός

Μαθητές
Γουνάκη Σοφία            Γ τάξη
Ζαννή Ευτυχία             Γ τάξη
Λουράκη Γεωργία       Γ τάξη
Ξηρουχάκη Άννα         Γ τάξη
Σάλι Ειρήνη                  Γ τάξη
Χατζή Αριάδνη             Γ τάξη
Αννιτσάκη Χρύσα                 Β τάξη
Μαρκογιαννάκης  Πέτρος    Β τάξη
Πιπεράκης Μπάμπης           Β τάξη
Σταυρουλάκης Σπύρος         Β τάξη

 Τα πειράματά μας: "Μπαμ και κάτω", "Φωτιά στα μπατζάκια μας", "Χημικό Ηφαίστειο", "Πίδακας Αμμωνίας", "Το αυγό που κολυμπάει".