Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«Ανεστορούμαι και ανεστορίζω» Η εταιρεία Τέχνης «Βιολέτα» και κα Μαρινέλλα Βλαχάκη στο Γυμνάσιο Βάμου.



     Tην Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 η εταιρεία Τέχνης «Βιολέτα» με επικεφαλής την κα Μαρινέλλα Βλαχάκη επισκέφθηκαν  το σχολείο μας και παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις με θέμα τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό.
Προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Σάμουρε» του Χανιώτη Σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη με θέμα τη διαφορετικότητα και τι συγκρούσεις δημιουργεί αυτή στην μικρή κοινωνία ενός  χωριού της ορεινής Κρήτης.
     Αμέσως μετά παρουσιάστηκε ένα χιουμοριστικό διήγημα δραματοποιημένο από τη συλλογή «Ανεστορούμαι και ανεστορίζω»  του Γιώργου Σταματάκη σε μουσική Λεωνίδα Μαριδάκη.
Ακολούθησε διάλογος με την κα Βλαχάκη όπου οι μικροί μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στην καλεσμένη μας,  για τη ζωή και το έργο της, ως συγγραφέα και ηθοποιού καθώς και  για τα θέματα που άγγιξαν η ταινία και το διήγημα.
     Ευχαριστούμε πολύ την κα Βλαχάκη και τους συνεργάτες της για την μεγάλη προθυμία τoυς να επισκεφθούν το σχολείο μας και να μοιραστούν μαζί μας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους σε ένα ταξίδι ήχου, εικόνας και προβληματισμών.