Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Εορτασμός για την επετείου της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου



     Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου μας. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Αρκολάκη Γεωργία, Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Δρακουλάκη Εμμανουέλα, Δρουβαλάκη Σοφία, Κατσούλη Μαρία, Κοτρωνάκη Μαρία, Κουλούρη Ασπασία, Νικολουδάκη Ήλια, Σταυρουλάκη Ζαχαρένια, Χαβαλεδάκη Λυδία και ο μαθητής Καρκάνης Στράτος με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Βάσιου Αποστολίας  παρουσίασαν το χρονικό και την σημασία του αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και την ανασύσταση του Ελληνικού κράτους.
     Μας εντυπωσίασε το θεατρικό μονόπρακτο που παρουσίασαν οι μαθήτριες με τίτλο  «Οι Μεσολογγίτισσες». Οι μαθήτριες  (Μεσολογγίτισσες)  και ο μαθητής (Διονύσιος Σολωμός) περιέγραψαν πολύ παραστατικά τα γεγονότα και τα συναισθήματά τους κατά την έξοδο του Μεσολογγίου που ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα των Ελλήνων.
     Με συγκίνηση στη συνέχεια όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τα επετειακά τραγούδια από τη χορωδία μας . Άρτια προετοιμασμένα τα κορίτσια της χορωδίας μας από τον μουσικό μας κ. Γιώργο Πογιατζή και με την καθοδήγηση και τους ήχους της κιθάρας του κ. Τίτου Σμυρνάκη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, όπως και κάθε άλλη φορά άλλωστε.
      Δυναμική ήταν η παρουσία των μαθητών μας  στην παρέλαση που έγινε στο Βάμο για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 
      Τον πανηγυρικό της ημέρας στην εκδήλωση, για τη σημασία της Επανάστασης του 1821, εκφώνησε η Διευθύντριά μας κα Γκαγκαδέλη Αικατερίνη  η οποία προέτρεψε τους μαθητές: «……εμπνευστείτε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, για να µπορέσει πάλι, χάρη σε σας, να ξαναλάµψει το ελληνικό φως και να κερδίσουμε το σεβασμό που µας αξίζει».