Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σεμινάριο με τίτλο «ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΗΛΕΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο Γυμνάσιο Βάμου

     Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου Βάμου επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο «ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΗΛΕΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και θέμα:  Αξιοποίηση του WEB2.0 στην εκπαιδευτική συνεργασία και επικοινωνία.  
     Η συνάντηση απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων. Έγινε με πρωτοβουλία της κας Καλαθάκη Μαριάς Δρ. Σχολικής Συμβούλου  Καθηγητών Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης στης οποίας την παιδαγωγική ευθύνη ανήκουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βάμου.
     Για την πραγματοποίησή της  συνεργάστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, δια βίου Μάθησης & Απασχόλησης Κρήτης κ. Σημανδηράκης Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αποκορώνου κ. Λιμαντζάκης Λεωνίδας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Βάμου κα Γκαγκαδέλη Ακατερίνη, ο Διευθυντής του Λυκείου Βάμου κ. Αμπελάς Παναγιώτης, Σχολικοί Σύμβουλοι, και Εκπαιδευτικοί Φορείς
     Η επιμορφωτική συνάντηση ξεκίνησε στις 15:15 μ.μ. με την άφιξη των συμμετεχόντων στο Γυμνάσιο Βάμου τους οποίους  καλωσόρισαν ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου και η Διευθύντρια Γυμνασίου Βάμου. Στη συνέχεια ακολούθησε Ομιλία της Διευθύντριας κας Γκαγκαδέλη Αικ. με θέμα «Ανάπλαση της αυλής του Σχολείου» και σύντομη ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του σχολείου.
     Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στην αναπλασμένη περιοχή του Βάμου από τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Λιμαντζάκη με την συμμετοχή του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου «Ο Πρίνος» κ. Γιώργου Χατζηδάκη και της καθηγήτριας του Γυμνασίου Βάμου κας Ειρήνης Καλαϊτζάκη.

     Με την επιστροφή στην αίθουσα Λαμπράκη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης με τις εξής ομιλίες:
  •      Σημανδηράκης Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, δια βίου Μάθησης & Απασχόλησης Κρήτης:«Η Ψηφιακή Τεχνολογία στη Σχολική Εκπαίδευση της Κρήτης, δυνατότητες και προοπτικές»
  •       Τζωρτζάκης Γιάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μηχανικών Κρήτης:«Διαδικτυακά μαθήματα. Από το zunal και το Ed.TED, τα blog και τα wiki στο weebly. Δημιουργία συνεργατικών ιστοσελίδων για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
  •      Κουτσουράκη Στέλλα, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου:«Εφαρμογές web 2.0: flipsnack ή issuu (e-book), educanon (δημιουργία διαδραστικού βίντεο) και tagxedo (συννεφόλεξο)
  •      Δρακάκη Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου: και Καλαθάκη Μαρία Δρ. Σχολικής Συμβούλου  Καθηγητών Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης:«Πρώτη Επίσκεψη στο Ψηφιακό Αποθετήριο του Φωτόδενδρου»
  •      Τίτος Σμυρνάκης καθηγητής Φυσικός  Γυμνασίου Βάμου:«Τηλεσυνεργασία μαθητών Γυμνασίου Βάμου στο μάθημα της φυσικής.»



     Την συνάντηση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από το Ν. Χανίων που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το περιβάλλον του σχολείου, την ξενάγηση στο Βάμο και το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.