Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



    Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
    Η ημέρα ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στην σημαιοφόρο, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, Γαυγιωτάκη Εαγγελία και στους παραστάτες. Από την Γ΄τάξη Δρακουλάκη Εμμανουέλλα  Βαρδάκη Αναστασία και Μανατάκη Φωτεινή. Από την Β΄τάξη Ζαννή Ευτυχία και Χαροκοπάκη Πηνελόπη. Από την Α΄ τάξη Ματζοράκη Καλλιόπη.
Ακολούθησε η βράβευση των άριστων μαθητών.
    «Το σχολείο μας επιβραβεύει  την αριστεία. Επιβραβεύει τους μαθητές που κατάλαβαν ότι η γνώση είναι ένα παιγνίδι και το έπαιξαν με τον καλύτερο τρόπο…» τόνισε στη σύντομη ομιλία της για την εκδήλωση η Διευθύντρια.


    Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το χρονικό των γεγονότων της ημέρας από τους μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών κας Φουράκη Χρυσής και Παπαδρακάκη Δημήτρη στην αίθουσα Λαμπράκη.
    Η ημέρα έκλεισε με συναυλία της χορωδίας του σχολείου και τον Εθνικό ύμνο που επιμελήθηκαν ο καθηγητής μουσικής κ. Γιώργος Πογιατζής και ο καθηγητής Φυσικής κ. Τίτος Σμυρνάκης. Η χορωδία μας ανανεωμένη με νέα μέλη συγκίνησε αλλά και ενθουσίασε. Μοναδικές στιγμές μας χάρισαν η Ντόνα Μπραχουσάϊ με το σόλο τραγούδι της και η Ζαννή Ευτυχία με την επιδεξιότητα της στο βιολί.
     Οι μαθητές όλων των Τάξεων παρακολούθησαν την εκδήλωση με την σοβαρότητα που ταιριάζει στην ημέρα τιμώντας τους αγωνιστές του 1940. Χειροκρότησαν θερμά τους συμμαθητές και καθηγητές τους που εργάστηκαν για την εκδήλωση.
    Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Βάμου κ. Λεωνίδας Λιμαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Ματζοράκης Παντελής, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου κα Γρυλλάκη Ειρήνη, πολλοί γονείς μαθητών που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση που παρακολούθησαν.
     Την Τετάρτη, ήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές μας με δύο τμήματα και τη συνοδεία των καθηγητών έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Βάμο από τον Δήμο Αποκορώνου, τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, τις καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο και την παρέλαση.