Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Σχολικός περίπατος Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο.Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Γυμνασίου ο 1ος σχολικός περίπατος  για το 2015-16.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν τη Φορτέτζα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου όπου ξεναγήθηκαν από την καθηγήτρια του σχολείου μας κα Κουφογιώργου Ανδρομάχη από την αρχαιολόγο κα Γαβριλάκη.

 Οι μαθητές της Β΄ Τάξης επισκέφθηκαν το παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου όπου ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του Μουσείου το οποίο είναι παράρτημα τουMουσείο Γουλανδρή της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αυτής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την γεωλογική εξέλιξη της λεκάνης της Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα της περιοχής μας και να παρατηρήσουν απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν στη προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης παρακολούθησαν παρουσίαση για την ζωή και το έργο του Κάρολου Δαρβίνου και την θεωρία της εξέλιξης. 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο μουσείο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της εκπαίδευσης στην Κρήτη τους δύο τελευταίους αιώνες  με εκθέματα από σχολεία της Κρήτης αλλά και από ιδιώτες. Οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της εκπαίδευσης με βιωματικό τρόπο καθώς στο Μουσείο παρουσιάζεται μια σχολική τάξη όπως ήταν σε παλαιότερες εποχές και οι μικροί επισκέπτες κάθισαν στα πράσινα θρανία της εποχής και είδαν πλάκα και κοντύλι.
 Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους των τριών μουσείων για τις τόσο ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις τους και την εγκάρδια φιλοξενία των μαθητών μας.