Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού στο Γυμνάσιο Βάμου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΟΥ
            Η  πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη είναι Πανελλήνια αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό.

        Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 τιμήθηκε ο Αθλητισμός στο Γυμνάσιο Βάμου και οι εκδηλώσεις μας είχαν θέμα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.    
   Η ημέρα ξεκίνησε με παρουσίαση μαθητών και των τριών τάξεων που αναφέρονταν στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα έως σήμερα,  σε ιστορικές στιγμές των αγώνων  και των αθλητών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα και στα ιδανικά που καλλιεργούνται μέσω των αγώνων αυτών όπως το «Ευ Αγωνίζεσθε» και η «Ολυμπιακή Εκεχειρία». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή ντοκιμαντέρ για τα Παραολυμπιακά αθλήματα και ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Κρητικού Παραολυμπιονίκη από το Ηράκλειο Γιώργου Σηφάκη ο οποίος έχασε την ζωή του από τροχαίο την ώρα της προπόνησης.
Η ημέρα αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς αγώνες συνεχίστηκε με τουρνουά αγώνων ποδοσφαίρου για την Α τάξη, μπάσκετ για την Β΄ τάξη και βόλεϊ για την Γ΄ τάξη.
    Οι μικροί μαθητές οργανωμένα ανά τάξη παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις με την εποπτεία και την καθοδήγηση των καθηγητών  τους. Απέκτησαν γνώσεις από  τις παρουσιάσεις και τις προβολές του αφιερώματος, συγκινήθηκαν με την προσπάθεια και την επιμονή των Παραολυμπιονικών να πετύχουν τους υψηλούς τους στόχους και χάρηκαν με την συμμετοχή τους στους αγώνες που διοργανώθηκαν γι αυτούς από τους καθηγητές της Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας.