Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών» στο Γυμνάσιο Βάμου



Στο πλαίσιο των ομιλιών και των γενικότερων δραστηριοτήτων που  διοργανώνονται στο Γυμνάσιο Βάμου την Πέμπτη 24/9/2015 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών με θέμα «Πρώτες Βοήθειες». Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής των «Σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης» και ιατρός του ΕΚΑΒ κ. Στέλιος Λαμπάκης.
Ο κ Λαμπάκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι καθηγητές πώς να επέμβουν δίνοντας τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών ,  διότι είναι υπεύθυνοι για την υγεία μεγάλου αριθμού μαθητών που περνούν το μισό σχεδόν χρόνο της ημέρας τους στο σχολείο.

Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση απλών χτυπημάτων, αιμορραγιών, διαστρεμμάτων, καταγμάτων. αλλεργιών, δηλητηριάσεων αλλά και το πώς γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Για την τελευταία θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση στο χώρο του ΕΚΑΒ όπου εξειδικευμένοι εκπαιδευτές με βιωματικό τρόπο θα διδάξουν τους καθηγητές του σχολείου μας πως μπορούν να επέμβουν σε πιο σοβαρές καταστάσεις…

Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας.