Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



      «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επίκαιρο το δίδαγμα του Πολυτεχνείου και πρέπει να το υιοθετούμε για τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής κάθε πολίτη. Να το υιοθετούμε για τα μεγάλα και τα σπουδαία, που επηρεάζουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον του Τόπου μας.

Ενωμένοι, με κοινές αρχές και αξίες, μπορούμε να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο διαρκώς ζωντανό. Εάν παραμείνει ζωντανό, καμία απειλή, κανένας εκβιασμός δεν μπορεί να μας κάμψει.

     Η εικόνα της πύλης του Πολυτεχνείου, που πέφτει κάτω από τις ερπύστριες του τανκς, έχει σημαδέψει γενιές ολόκληρες, γι’ αυτό δεν σβήνει, ούτε ξεθωριάζει.»

     Τα παραπάνω τονίστηκαν στην παρουσίαση των μαθητών του Γυμνασίου μας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λαμπράκη την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 με την ευκαιρία της επετείου για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
      Μετά την παρουσίαση ακολούθησε η καθιερωμένη συναυλία της χορωδίας μας με την επιμέλεια των καθηγητών κ. Γιώργου Πογιατζή και Τίτου Σμυρνάκη. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών, μας εξέπληξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά καθώς εντάχθηκαν στην παρουσίαση δύο νέα όργανα που πρόσφατα απέκτησε το σχολείο μας. 
      Το ηλεκτρικό πιάνο που έπαιξε υπέροχα η μαθήτρια της Β΄τάξης Χατζή Αριάδνη και τα κρουστά  (ντράμς)  που χειρίστηκε άψογα ο κ. Τίτος Σμυρνάκης.  
      Η μαθήτρια Ζαννή Ευτυχία  της Β΄ με την δεξιότητά της στο βιολί συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους.