Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Αγιασμός στο Γυμνάσιο Βάμου για το Σχολικό Έτος 2019-2010


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11  Σεπτεμβρίου  2019 η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο Βάμου για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς.

Την τελετή Αγιασμού  τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχήθηκε απευθυνόμενος στους μαθητές και στους γονείς καλή σχολική χρονιά και τους προέτρεψε να είναι κοντά στους καθηγητές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  




 Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδεράκης Aλέξανδρος, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης Χαράλαμπος, η  Αντιδήμαρχος Βάμου κ. Μπενάκη Αργυρώ, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βάμου κ. Φλεμετάκης Στράτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί γονείς μαθητών. 




Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδεράκης αφού ευχήθηκε στους μαθητές και καθηγητές για τη νέα σχολική χρονιά, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην περιφέρεια την αναγκαιότητα για να τακτοποιηθούν τα θέματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βάμου και να βρεθεί χρηματοδότηση για την επίλυσή τους. 


Ο Δήμαρχος κ. Κουκιανάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από την σχολική κοινότητα Βάμου και το Δήμο Αποκορώνου για την προώθηση του κτιριακού προβλήματος του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Βάμου. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη ο οποίος αφού ενημερώθηκε και είδε από κοντά τα προβλήματα του υπάρχοντος κτιρίου δεσμεύτηκε να προωθήσει το χτίσιμο ενός νέου κτιρίου για το Γενικό Λύκειο Βάμου και συντήρηση-ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου για το Γυμνάσιο Βάμου.


 

Στη ομιλία της η Διευθύντρια κ. Γκαγκαδέλη ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους της Περιφέρειας και του Δήμου για την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην προετοιμασία του σχολείου για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. 

Απευθυνόμενη προς τους γονείς των μαθητών τόνισε την συνεχή προσφορά των καθηγητών του Γυμνασίου Βάμου για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συνεχιστεί και την νέα σχολική χρονιά.

Καλωσόρισε τους μαθητές ιδιαίτερα της πρώτης τάξης, τους ευχήθηκε χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά και ζήτησε από αυτούς συστηματική εργασία ώστε να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 


Το Γυμνάσιο Βάμου θέλοντας να αναπτύξει την οικολογική συνείδηση των μαθητών έβαλε τα βιβλία των μαθητών σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, που προσέφερε με χορηγία του το ΣΥΝΚΑ Χανίων με την δέσμευση να τις φέρουν πίσω την επόμενη ημέρα για να φυλαχθούν και να χρησιμοποιηθούν πάλι την επόμενη σχολική χρονιά για τον ίδιο λόγο.

Ευχαριστούμε το ΣΥΝΚΑ Χανίων για την ευγενική χορηγία του.