Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου Γυμνασίου Βάμου «Ο Ζωντανός Υπολογιστής»


Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Γυμνασίου μας στο ανοικτό θέατρο Μαχαιρών Αποκορώνου.

Το έργο που παρουσίασε η ομάδα ήταν «Ο Ζωντανός Υπολογιστής» μια κωμωδία, που υπογράφει ο Θωμάς Μενεξές, με μικρές προσαρμογές για τις ανάγκες της ομάδας, από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ Βολουδάκη Ευτέρπη μαθηματικό και Λεωνιδάκη Έλσα γερμανικής γλώσσας,

Το έργο σατιρίζει με ευαίσθητο τρόπο το άγχος των εφήβων να υπάρξουν και να εδραιωθούν στην μικροκοινωνία του σχολείου αλλά και πολλά κοινωνικά θέματα της εποχής, όπως είναι το bullying, η ορθή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από μικρούς και μεγάλους, ο εκπεσμός της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων, που στοιχειοθετεί και την  έννοια της πραγματικής φιλίας.

Οι μαθητές μας με την εμψύχωση των καθηγητριών τους, αφιέρωσαν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους, σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν τους ρόλους με υπέροχο τρόπο σαν πραγματικοί ηθοποιοί, είχαν την τόλμη να σταθούν μπροστά στο κοινό και να υποστηρίξουν τις σκηνοθετικές τους επιλογές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας:



Αρχοντάκη Παπαδάκη Έκτωρα, Κουράκη Μαργαρίτα, Ντέβα Ελένη, Ξηρουχάκη Γεωργία, Σταυριανουδάκη Ελένη, Σταυριανουδάκη Χαρίκλεια, Σταυρουλάκη Μαρία, Τσιτσιρίδη Μανώλη, Φλεμετάκη Παρασκευή, Φραγκιαδάκη Μανώλη,Φραγκιουδάκη Στράτο, Χαιρετάκη Κατερίνα



Συγχαρητήρια στις καθηγήτριες κκ. Βολουδάκη και Λεωνιδάκη οι οποίες με διάθεση και υπέροχες  ιδέες  δημιούργησαν μια πολύ δεμένη και δημιουργική θεατρική ομάδα, κατάφεραν ένα αποτέλεσμα που συγκίνησε και διασκέδασε τους θεατές που μας τίμησαν στο γραφικό θέατρο των Μαχαιρών.



Στην παράσταση παραβρέθηκε η κ. Μαρματάκη Αρετή υπεύθυνη των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Μπενάκη Αργυρώ και ο κ. Χατζηδάκης Γιώργος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου «ο Πρίνος».







  

 







Ευχαριστούμε τον Δήμο Αποκορώνου για την χορηγία του για την ηχητική κάλυψη της παράστασης. Τον κ. Φλεμετάκη γονέα μαθήτριας για την μεταφορά των σκηνικών. Τέλος ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας και βοηθά σε όλες τις διοργανώσεις του σχολείου. 

Ολόκληρη την παράσταση μπορείτε να παρακολουθήσετε από το κανάλι του Θεατρικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου:


https://www.youtube.com/watch?v=ocgsG850rOg&feature=share