Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Βάμου

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον Σχολικό Έτος 2019-2020.





Οι μαθητές μας κινήθηκαν σε δύο διαφορετικούς προορισμούς:



Μαθητές και από τις 3 τάξεις – με συντονιστή τον καθηγητή της Φυσικής Αγωγής κ. Αζά δραστηριοποιήθηκαν στο γήπεδο της Κορωνίδας στον Βάμο. Οργανώθηκε ένα μίνι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου όλοι οι μαθητές έλαβαν μέρος μαθαίνοντας βασικούς κανόνες συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας.






Οι υπόλοιποι μαθητές και από τις 3 τάξεις,  συνοδευόμενοι από τους καθηγητές ασκήθηκαν στο βάδισμα περπατώντας 6 περίπου χιλιόμετρα προς το κοντινό χωριό Λιτσάρδα (πηγαίνοντας και επιστρέφοντας). Εκεί στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού σχολείου έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ σε μικρές ομάδες που οργάνωσαν οι καθηγητές συνοδοί και γνώρισαν από κοντά, παλιά αλλά όχι λησμονημένα, παιδικά παιχνίδια όπως το σχοινάκι, το λάστιχο, τα μήλα και οι ρακέτες. 



 



Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λιτσάρδας για την παραχώρηση του προαύλιου του σχολείου και τον Α.Σ. Κορωνίδα για την παραχώρηση του γηπέδου.