Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΜΥΚΗΝΕΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΘΗΝΑ 26 έως 29 Απριλίου 2018


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Βάμου με μεγάλη  ανυπομονησία προετοίμαζαν συνεργαζόμενοι με τους καθηγητές τους αυτή την επίσκεψη και περίμεναν με αγωνία να έρθει η ημέρα της αναχώρησης. Η μεγάλη ημέρα έφτασε και ξεκίνησαν από το λιμάνι της Σούδας την Πέμπτη το απόγευμα 26 Απριλίου 2018.
Η  πρωί της Παρασκευής  27 Απριλίου τους βρήκε στον Ισθμό της Κορίνθου στο δρόμο προς τις Μυκήνες να θαυμάζουν  το μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα με την ξενάγηση συμμαθητών τους. 

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών όπου ξεναγήθηκαν από επαγγελματία ξεναγό. Επίσης επισκεφθήκαμε το Ναύπλιο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όπου ξενάγησαν οι ίδιοι οι μαθητές και πραγματοποίησαν  μικρό δρώμενο.  




Η επόμενη ημέρα 28 Απριλίου 2018 ξεκίνησε με ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και περιήγηση  στο εντυπωσιακό πάρκο του. Επισκέφθηκαν επίσης την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που στεγάζεται στο χώρο αυτό.



Επόμενη στάση των μαθητών μας  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το «Athens Sience Festival» όπου οι μαθητές μας μέσα από τις παρουσιάσεις που παρακολούθησαν κατάλαβαν  την σπουδαιότητα των θετικών επιστημών. Εντυπωσιαστήκαν από τις παρουσιάσεις πειραμάτων μαθητών σχολείων και ομάδας φοιτητών του ΕΜΠ που παρουσίαζαν πειράματα Φυσικής Βιολογίας, Χημείας. Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στο χώρο όπου παρουσιάζονταν κατασκευές ρομποτικής προγραμματισμένες με arduino. Συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευών και έξυπνων προσομοιώσεων και «έβαλαν τα γυαλιά» εικονικής πραγματικότητας στις παρουσιάσεις των νέων τεχνολογιών.
 
  
  
 
 

«Η εκδρομή αυτή θα μας μείνει αξέχαστη»,  «γιατί να φύγουμε από την Αθήνα τόσο γρήγορα» ήταν τα σχόλια των μαθητών μας στο τέλος της δεύτερης ημέρας όταν ήρθε η ώρα της επιβίβασης στο πλοίο της επιστροφής για τα Χανιά.  
Η επίσκεψη αυτή επιχορηγήθηκε από το Ίδρυμα Λαμπράκη το οποίο έχει το σχεδιασμό και την καθοδήγηση για την υλοποίηση του προγράμματος  «Νοιάζομαι και δρω» που εκπονείται στο σχολείο μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μανουήλ Σαββίδη, την Διευθύντρια κ. Σεβαστή Σοφία Ανθοπούλου και την κ. Μαρία Χατζηνικολάου η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση της επίσκεψης  μας στο «Athens Science Festival» και την συνεργασία μαζί μας για την πραγματοποίηση της επίσκεψης στην Αθήνα.