Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Σχολικός περίπατος Νοεμβρίου 2017 (ΑΝΕΚ—ΑΕΝ—ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΔΑΣ)


Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο 2ος σχολικός περίπατος του Γυμνασίου Βάμου σε τρεις προορισμούς.

Η Α΄ τάξη επισκέφθηκε το πλοίο Έλυρος της ΑΝΕΚ όπου οι υπεύθυνοι του πλοίου ξενάγησαν τους μικρούς μαθητές στη γέφυρα αλλά και στους χώρους φιλοξενίας των επιβατών. Τους έδειξαν τα όργανα πλοήγησης και τον τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των επιβατών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σωστικά μέσα του πλοίου και τη σπουδαιότητα της γνώσης αυτής για τους επιβάτες. Αποχώρησαν αφού γεύτηκαν το κέρασμα από τους υπεύθυνους του πλοίου.



Η Β΄ τάξη επισκέφθηκε το λαογραφικό Μουσείο Σούδας το οποίο φροντίζει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Συλλόγου ξενάγησαν τους μαθητές  οι οποίοι με ιδιαίτερη προσοχή - χωρισμένοι σε δύο γκρούπ - θαύμασαν τα εκθέματα και παρά το ότι προέρχονται από την επαρχία πολλά από αυτά τους ήταν άγνωστα.



Την Γ΄ τάξη υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού ΑΕΝ Κρήτης. Στους μαθητές μας μίλησε ο Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν.  Φαδάκης Κωνσταντίνος και εξήγησε την σπουδαιότητα και τις προοπτικές του επαγγέλματος του Πλοιάρχου και του Μηχανικού σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού καθώς και τις δυνατότητες της σχολής ΑΕΝ. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.