Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ροκάροντας στο Βάμο... για καλό σκοπό!!!


Το σχολικό έτος 2016-2017 είναι η όγδοη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του προγράμματος «Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου».  Εκτός από τις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο του σχολείου κυκλοφόρησαν και CD με ηχογραφήσεις από τους μαθητές της ομάδας. Επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως σχολικές γιορτές και δράσεις εντός και εκτός σχολείου, με παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Βάμου (2012), στο Θέατρο Βλησίδης (2013), στο Τεχνικό Επιμελητήριο Χανίων (2015), στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (2015), στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (2015), στο Θέατρο Βλησίδης «Βάμος αλα ROCK»  (2016), Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων (2016), στο Θέατρο Βλησίδης “Rock U Vamos” (2017) και πολλά άλλα συμπληρώνουν την πλούσια δραστηριότητα της ομάδας.
Υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι: Γιώργος Πογιατζής  καθηγητής Μουσικής και  Τίτος Σμυρνάκης  καθηγητής Φυσικής του σχολείου μας. Από το 2009 το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα, συνεργαζόμενα σε ομάδα, να καλλιεργήσουν και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε μουσικά όργανα και στο τραγούδι. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν και δούλεψαν με χαρά φέτος για να παρουσιάσουν μια μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2017» με τίτλο «Rock U Vamos» με τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων από την Παγκόσμια Rock μουσική σκηνή.
Η συναυλία αυτή θα επαναληφθεί στην αυλή του σχολείου την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στις 20:30 και τα έσοδά της θα διατεθούν για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκόρωνα.   
Συμμετέχουν: Ευτυχία Ζαννή, Γεωργία Λουράκη, Αριάδνη Χατζή, Πηνελόπη Χαροκοπάκη, Άρτεμις Φραντζεσκάκη, Πόπη Κατσούλη, Ελένη Μαρικάκη, Ντόνα Μπραχουσάι, Μάϊκ Γουίτγιλντ, Γιάννης Σμυρνάκης, Γιώργος Κολομβάκης, Γιάννης Γιαννακάκης Χρήστος Καστρινάκης.
          Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Γυμνάσιο Βάμου, ΓΕΛ Βάμου, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου, Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Βάμου (Ο Πρίνος), Γαβαλοχωρίου, Πλάκας (Ο Μπίθρακας), Τσιβαρά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκόρωνα.