Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων



Παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων
στην αυλή του Γυμνασίου Βάμου
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22  Ιουνίου 2017 στην αυλή του σχολείου μας εκδήλωση για την παρουσίαση  τριών  Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων . Η εκδήλωση έγινε με τη συνδιοργάνωση του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Βάμου , τεσσάρων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής (Βάμου «Ο Πρίνος», Γαβαλοχωρίου, Πλάκας «Ο Μπίθρακας»  και Τσιβαρά),  του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Βάμου,  υπό την Αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου .
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα . Τα έσοδα παραδόθηκαν στην πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου κα Μπενάκη Αργυρώ  ως ενίσχυση για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ Χαράλαμπος Κουκιανάκης , η αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης  κα Αργυρώ Μπενάκη, αντιδήμαρχος παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής  κ Νίκος Νικολακάκης, ο αντιδήμαρχος Βάμου κ Λεωνίδας Λιμαντζάκης και η κα Νιολάκη Νίκη εκ μέρους της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο :
«Κουβεντιάζοντας με την ιστορία,  στο φρούριο Ιτζεδίν»
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καλαϊτζάκη Ειρήνη Πληροφορικής
Όπως ανέφεραν στην ομιλία τους ο μαθητής της Β΄ τάξης Χαράλαμπος Πιπεράκης και η μαθήτρια της B΄τάξης Αννιτσάκη Χρυσάνθη,  πρόκειται για ένα πρόγραμμα τοπικής ιστορίας. Η ομάδα ασχολήθηκε και μελέτησε την ιστορία του κάστρου Ιτζεδίν στο Καλάμι, την αρχιτεκτονική του, τα ιστορικά στοιχεία που το σημάδεψαν στην πορεία του χρόνου. Οι μαθητές προβληματίστηκαν για την κατάσταση που βρίσκεται το μνημείο σήμερα και παρέδωσαν τον όρκο υιοθεσίας του φρουρίου στον Δήμο Αποκορώνου και Χανίων. Δημιούργησαν μια ιστοσελίδα όπου ανάρτησαν όλη την δουλειά  τους αυτό το χρόνο, φωτογραφίες από τις επισκέψεις τους.
Έκπληξη αποτέλεσε η αναφορά των μαθητών για την επαφή τους με τον σκηνοθέτη και το συνεργείο του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του τον περασμένο Μάιο στο φρούριο Ιτζεδίν.

H εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο:
«Αρχαίο Θέατρο - Θεατρικοί μονόλογοι»
Υπεύθυνη καθηγητές :   Μπιλάλη Μαρία Φιλόλογος
                                        Σμυρνάκης Τίτος Φυσικός
Η κ Μπιλάλη ανέφερε στην παρουσίαση ότι η ομάδα γνώρισε το Αρχαίο Θέατρο μέσα από μονολόγους γυναικών που πρωταγωνιστούν σε άλλα έργα  του Ευριπίδη.  Θέμα κοινό, ένα πάθος διαχρονικό: Ο Έρωτας. Αρχικά, οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαφόρων τραγωδιών, διαβάσαν αποσπάσματα έργων και προβληματιστήκαν για τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα. Μετά αποφάσισαν να μπουν στη θέση των ηθοποιών και να δραματοποιήσουν 4 μονολόγους: της Μήδειας (Αριάδνη Χατζή), της Δηινάνειρας (Γεωργία Λουράκη), της Άλκηστης (Πηνελόπη Χαροκοπάκη) και της Φαίδρας (Άννα Ξηρουχάκη) . Ηχογράφησαν ένα χορικό από την «Μήδεια» του Ευριπίδη μελοποιημένο από τον Σταμάτη Κραουνάκη ερμηνευμένο από την Αριάδνη Χατζή με τη μουσική συνοδεία και επιμέλεια του φυσικού – μουσικού Τίτου Σμυρνάκη το οποίο παρακολουθήσαμε.

Πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο της Απτέρα και αυτοσχεδίασαν μα πάνω απ΄ όλα δημιούργησαν μια όμορφη ανάμνηση που θα συνοδεύει καθηγητές και μαθητές για πολύ καιρό.

Η εκδήλωσή μας εκλεισε με την συναυλία του Μουσικού εργαστηρίου μας με Τίτλο: RockUvamos
«Ροκάροντας στο Βάμο»
Υπεύθυνοι καθηγητές:  Γιώργος Πογιατζής Μουσικός
                                           Τίτος Σμυρνάκης Φυσικός
Οι υπέροχες φωνές των παιδιών που συμμετέχουν στο μουσικό εργαστήρι ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην αυλής του σχολείου μας ένα χρόνο μετά κάτω από τον έναστρο ουρανό του Βάμου χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους τη χαρά να ακούσουν κλασικά Rock κομμάτια παλιά και καινούργια που έκαναν χαρούμενα, δημιουργικά και δραστήρια τα παιδιά μας, που προσπάθησαν πολύ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. 


Συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους καθώς πολλοί θυμήθηκαν ευτυχισμένες στιγμές της νεότητάς τους, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη ο οποίος μετά το πέρας της συναυλίας τα κάλεσε κοντά του και τους έπε ότι «… λάμπουν σαν τα αστέρια που λάμπουν απόψε στον ουρανό του Βάμου» και τα κάλεσε να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις του Δήμου για το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2017