Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου



     Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά δραστηριοποιήθηκε εφέτος το θεατρικό εργαστήρι του Γυμνασίου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βολουδάκη Ευτέρπη μαθηματικό.
     Η  εμψυχώτρια καθηγήτρια διάλεξε ένα μυθιστόρημα της Γαλάτειας Γρηγοριάδου - Σουρέλη με τίτλο «Εμένα με νοιάζει» που ευαισθητοποιεί τον νέο για το καυτό πρόβλημα της εποχής μας, τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τονίζει την ατομική ευθύνη για την καταστροφή της γης και προωθεί την άποψη ότι: «Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο εγώ, γιατί εμένα με νοιάζει».
Η υπεύθυνη καθηγήτρια πραγματοποίησε η ίδια την θεατρική μεταφορά (διασκευή) του μυθιστορήματος. Κάλεσε τους μαθητές και ξεκίνησε τη δουλειά .
Οι μαθητές στον ελεύθερο χρόνο τους ή απογεύματα έκαναν πρόβες σχεδίασαν και οργάνωσαν την παράστασή τους με χαρά και δημιουργικότητα.


     Έφτιαξαν οι ίδιοι πλακάτ και σχέδια που χρειάστηκαν στην παράσταση και ηχογράφησαν τη μουσική αξιοποιώντας μαθητές της τρίτης τάξης που παίζουν παραδοσιακά μουσικά όργανα (Βοτζάκης Ανδρέας, Παυλάκης Νίκος, Ζουλάκης Γιώργος) και τραγουδούν (Φραντζεσκάκη Άρτεμις, Χατζή Αριάδνη, Χαροκοπάκη Πηνελόπη).
Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου μας την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017με επιτυχία . Την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και αρκετοί γονείς .
Η δεύτερη παράσταση έγινε στο πλαίσιο της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων στο θέατρο Βλησίδη  το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. 


     Οι μαθητές και στις δύο παραστάσεις με πολύ πρωτότυπο τρόπο, μπαίνοντας επιδέξια στο ρόλο των ηρώων προσπάθησαν και πέρασαν τόσο σημαντικά μηνύματα  για το περιβάλλον. Σημαντικό είναι επίσης, από την υπόθεση του έργου που παρακολουθήσαμε, ότι μπήκαν στη θέση των καθηγητών τους όταν τους διδάσκουν ηθικές αξίες που δεν είναι καθολικά αποδεκτές από την κοινωνία.
     Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ ‘ αυτά τα παιδιά που πίστεψαν και ακολούθησαν την καθηγήτριά τους κα Βολουδάκη και μας παρουσίασαν την υπέροχη και τόσο σημαντική δουλειά τους.

      Συμμετείχαν οι μαθήτριες: Ζαννή Ευτυχία, Λουράκη Γεωργία
Μανατάκη Χρύσα,  Μουσουράκη Άννα, Ξηρουχάκη Άννα, Ρεβελάκη Μαρία, Σάλλι Ειρήνη, Σαπουνάκη Μαρία, Σταυγιανουδάκη Πολυξένη, Φραντζεσκάκη Άρτεμις, Χατζή Αριάδνη, Χαροκοπάκη Πηνελόπη.


Επίσης οι μαθητές: Ακκούς Σωκράτης, Ζουλάκης Γιώργος, Μαρτσάκης Στέφανος, Πιπεράκης Μπάμπης, Φραγκιαδάκης Μανώλης.
Τους ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές που μας χάρισαν.

LINK: Θεατρική παράσταση "Εμένα με νοιάζει"